Kiskorú unokatestvéremet megláttam egy youtube videóban. Adjak hangot a "nem tetszésemnek"?
Egy másik lánnyal láttam meg. Az unokatestvérem 15 éves, a másik lány 17. A 17 éves youtubernek képzeli magát, amúgy nincs 200 feliratkozója se. A videó minősége pocsék, a viselkedés 0. Értem én a "szereplési vágyat", de annyira pocsék ez a videó, hogy ha valaki rá ül, akár paródiát is készíthet belőlük, hiányzik az, hogy elveszítse az unokahúgom az önbizalmát? Mégha egy tapasztalt youtuberrel látnám, nem szólnék semmit, hiszen ott van mencsvárként a tapasztalt youtube-os, de egy ilyen h***-el?!
Valahogy hangot kellene adnom, hogy csak leégetik magukat, vagy hallgassak?
Nem értem, miért baj az, ha videózik valaki, akinek 200 alatti feliratkozója van. Minden egyes youtuber úgy kezdi, hogy nincs egyetlen feliratkozója sem. Azok is, akiknek ma 100 000 fölött van. A feliratkozók nem a semmire jönnek, hanem arra, ha tartalmat gyárt az ember, következtetésképp akkor is kell videókat készíteni, amikor az embernek még csak kevés feliratkozója van.
Az, hogy neked személy szerint nem tetszik a videó tartalma vagy minősége, egyéni szubjektív vélemény, nem mérvadó.
Paródiát pedig bárkiből bármikor készíthetnek, befutott, több százezer feliratkozós videósokból is. Egy egészséges ember ettől nem fogja elveszíteni az önbizalmát. Ha mindenkinek elmenne az önbizalma, akit valaha kiparodizáltak, akkor nem lenne egyetlen aktív híresség sem a világon.
"0-18: kiskorú. 0-14: gyermekkorú. 14-18: fiatalkorú. Tehát a kiskorún belül van a gyermek- és a fiatalkorú. Jegyezzék már meg, nem olyan nehéz."
A fiatalkorú a büntetőjogban van csak. A polgári jogban 18 év alatt kiskorú.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Amíg nem tölti be a 18-at, kiskorúnak számít.
nem az a legfontosabb kérdés, hogy szólj-e vagy nem, azt már úgyis eldöntötted, hanem HOGYAN és mit mondasz neki. ha valakinél azzal indítasz, hogy "úgy ahogy van gáz, amit csinálsz", nem biztos, hogy oda fog figyelni a folytatásra. pláne egy kamasznál, aki valószínűleg eleve nem túl nyitott mások véleményére, ízlésére.
a szándékod jó, segíteni akarsz neki. főleg, hogy ne legyen belőle később baja abból, amit csinál. de ha nem jól közelíted meg a szándékoddal, akkor könnyen falra hányt borsó lesz bármilyen papolásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!