Megtudjuk keresztelni a gyermekünket, ha csak polgári esküvőnk volt?
A testvéremék gyerekét múlt hónapban keresztelték. Csak polgári esküvőjük volt, a templomit lemondták/elhalasztották a vírus miatt.
A férjem és én is meg vagyunk keresztelve, egyikünk szüleinek se volt templomi esküvője.
Megkeresztelik, ez teljesen biztos.
Akkor is megkeresztelik ha polgári házasságot SE kötöttek a szülők. Az pedig baromság hogy fizetni kell érte. Az megint más kérdés, hogy mi értelme az egésznek, ha egyikőtöknek se jelent semmit a vallás, csak színház az egész, de ez a ti magánügyetek.
#18 Én ateistaként úgy gondolom, a keresztény kommentelőknek helyeselni kellene a gyerek megkeresztelését, mert anélkül nem jut a mennybe, ha neadjisten meghal, és a gyerek nem tehet róla, hogy nem házasok a szülei.
Ettől függetlenül nekem se tetszik, mert az ilyen „csak úgy megkereszteltük” emberek (köztük én) is növeljük az egyház tagjainak a számát, amire Semjén zsolt úgy szeret hivatkozni, de elfogadom, hogy egy vallástól már félig-meddig távolodó ember általában ezt engedi el utoljára.
Nos, én "nem vagyok vallásos"- mondatommal csupán azt fejeztem ki, hogy nem gyakorlom. Nem mondunk már köszönő imát az ebédnél (általános iskolás lehettem, amikor ezt idővel elhagytuk otthon), nem hajtom imára esténként a fejem (gyerekként igen). Nem járunk templomba (kb12-13éves koromig jártam rendszeresen).
Aztán történtek sajnos olyan családi dolgok, amiket nem osztok meg itt, a feje tetejére állt minden..
Nagypénteken nem eszem húst, a Húsvétot megünnepeljük,a Karácsonyt megünnepeljük. Mert hiszem, hogy Jézus megszületett, élt, keresztre feszítették, feltámadt.
Nem arról volt szó, hogy hiszek e Jézusban, Istenben..pláne, leírtam, hiszem, hogy a keresztelő áldást ad gyermekemre. Miért vagyok én képmutató?
Azt tartom képmutatónak, aki nem hisz ezen személyekben, de böjtöl, tojást fest, karácsonyfát állít.
Azt tartom fontosnak, hogy mit súg a szívem, nem azt, hogy megjelenjek a vasárnapi misén.
Néhányotoknak köszönöm a választ, megkaptam :)
Kellemes Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!