Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan család, ahol még...

Van olyan család, ahol még mindig úgy gondolkodnak, hogy a házasság nem egyéni érdek, hanem családi?

Figyelt kérdés
Hogy a fiatalembernek/fiatalasszonynak azt is figyelembe kell vennie, hogy a családnak is jó legyen, hogy kivel házasodik.
2020. szept. 30. 11:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos még létezik, de szerencsére kihalóban van ez a mentalitás.
2020. szept. 30. 17:11
 12/22 anonim ***** válasza:
47%

kihalóban?... el vagy tévedve... az iszlám, indiai, kínai, stb kultúrákba ez mai napig erősen jelen van...

Csak nálunk nyugatiaknál nincs... mellesleg tudod, hogy ki van kihalóban? Mi nyugatiak... erősen elöregedő társadalom vagyunk... nem csak a mi országunk, a teljes "nyugati" civilizáció... szoval 50-100év múlva lehet hogy ismet világszintű lesz a nők elnyomása..

2020. szept. 30. 17:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
11 Nyilván arra a kultúrára gondoltam amiben élek, nem a többire, szerintem a kérdés se azokra irányult.
2020. szept. 30. 17:23
 14/22 A kérdező kommentje:
A kerdes a magyar nem kisebbsegre vonatkozik. (Tehat nem romak vagy zárt vallasi kozossegek)
2020. szept. 30. 17:32
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

Nekem fura mód mindig azt mondta az édesanyám hogy olyan embert keressek aki jó viszonyt ápol a szüleivel.

Aztán csak olyannal estem szerelembe akinek nincsenek szülei.

Így utólag értem miért mondta. Mert lelkisérültek és nehéz velük egészséges kapcsolatban élni mert nem tudják milyen az.

Kicsit anyaszerepben vagyok mellette. És tulságosan féltő és ragaszkodó.

2020. szept. 30. 17:40
 16/22 anonim ***** válasza:
28%
sztem casládi érdek is, mégis csak job elmesélni a ismerösöknek hogy házasodot, végén még asziszik nem kel a senkinekse
2020. okt. 1. 11:27
 17/22 anonim ***** válasza:
42%
Értem, tehát a világ lakosságának a többsége nem számít... az smafu :D
2020. okt. 1. 11:30
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim nem ilyen nyerészkedő-félék, akik a jól kamatozó protekciót nézik másokban. Szóval nálunk sosem volt kitétel vagy szabály a párválasztásnál. Nyilván arra ösztönöztek minket a tesóimmal, hogy olyan embert találjunk aki rendes, értelmes, dolgos stb. De nem akartak összehozni vagy tiltani soha.

Van egy kínai ismerősöm, őnáluk a mai napig megvan az, hogy a családoknak is bele kell egyezni a fiatalok házasságába, sőt a 2 apa (mert a feleségeknek is másodlagos szerepük van) ledumálja hogy összehozzák a gyerekeiket, akiknek kötelező randizni. Persze dönthetnek úgy hogy nem tetszenek egymásnak, de az elmondásából azt vettem ki, hogy kizárt hogy státuszon aluli férfihoz adná a lányát, de annak sem örülne, ha nem kínai az illető. Hát vannak ilyen családok is, na.

2020. dec. 27. 20:18
 19/22 anonim ***** válasza:
81%
Igen, általában az anya nyomja, hogy csak tehetős párt találhat a gyereke. Több ilyen ismerősöm is van, hihetetlen!
2020. dec. 28. 16:35
 20/22 Savlekotő ***** válasza:
100%
És csodálkozunk h ennyi kapcsolat megszakítás szülőkkel meg kényszer házasság válás szeretőzés van..
2021. jan. 26. 03:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!