Van olyan család, ahol még mindig úgy gondolkodnak, hogy a házasság nem egyéni érdek, hanem családi?
kihalóban?... el vagy tévedve... az iszlám, indiai, kínai, stb kultúrákba ez mai napig erősen jelen van...
Csak nálunk nyugatiaknál nincs... mellesleg tudod, hogy ki van kihalóban? Mi nyugatiak... erősen elöregedő társadalom vagyunk... nem csak a mi országunk, a teljes "nyugati" civilizáció... szoval 50-100év múlva lehet hogy ismet világszintű lesz a nők elnyomása..
Nekem fura mód mindig azt mondta az édesanyám hogy olyan embert keressek aki jó viszonyt ápol a szüleivel.
Aztán csak olyannal estem szerelembe akinek nincsenek szülei.
Így utólag értem miért mondta. Mert lelkisérültek és nehéz velük egészséges kapcsolatban élni mert nem tudják milyen az.
Kicsit anyaszerepben vagyok mellette. És tulságosan féltő és ragaszkodó.
A szüleim nem ilyen nyerészkedő-félék, akik a jól kamatozó protekciót nézik másokban. Szóval nálunk sosem volt kitétel vagy szabály a párválasztásnál. Nyilván arra ösztönöztek minket a tesóimmal, hogy olyan embert találjunk aki rendes, értelmes, dolgos stb. De nem akartak összehozni vagy tiltani soha.
Van egy kínai ismerősöm, őnáluk a mai napig megvan az, hogy a családoknak is bele kell egyezni a fiatalok házasságába, sőt a 2 apa (mert a feleségeknek is másodlagos szerepük van) ledumálja hogy összehozzák a gyerekeiket, akiknek kötelező randizni. Persze dönthetnek úgy hogy nem tetszenek egymásnak, de az elmondásából azt vettem ki, hogy kizárt hogy státuszon aluli férfihoz adná a lányát, de annak sem örülne, ha nem kínai az illető. Hát vannak ilyen családok is, na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!