Hogy költözzek el otthonról albérletbe, ha még nincs munkám? A legelső nap kell az albérleti díjat fizetni mikor beköltözök?
Figyelt kérdés
2008. nov. 27. 20:54
1/6 anonim válasza:
Tulaja valogatja. Altalaban kernek kauciot, meg X havi eloleget.
2/6 anonim válasza:
Igen, es meg kell fizetni 1-2-3 honap depozitot is, ez azt jelenti, hogy az elos honapban ki kell fizetned az a havit, plusz meg egy vagy 2 honapot hozza. Ez biztonsag a tulajnak. Szinte minden helyen kernek legalabb egy havi alberletet elore.
Ugy, hogy nincs semmi beveteled felesleges elkoltoznod. De ha nem talalsz munkat otthon, probalkozz meg kulfoldon!
3/6 anonim válasza:
Általában 3 havi albérleti díjat előre el szoktak kérni! De ha még nincs munkád akkor miért akarsz albérletbe menni? Nem csak az albérletet kell fizetni ott van még a rezsi is ami szintén húzós tud lenni! Munka nélkül és pénz nélkül ezt elég nehéz lenne fizetni!
4/6 anonim válasza:
Munka nélkül legfeljebb a híd alá...
Keress előbb munkát, kauciót szoktak kérni, az 1-2-3 havi bérleti díj, változó, de amellett még a rezsit is fizetni kell, talán enni is kéne valamit, esetleg ha közlekedsz, akkor az is csak a bliccelőknek van ingyé, de ha elkapnak, az se éri meg...
5/6 anonim válasza:
Először keress munkát és spórolj, anélkül nem fog menni, hacsak a szüleid nem tudnak kisegíteni. Laktam már egy pár albiban, tudom, hogy mennek a dolgok. Az első havi lakbért általában beköltözéskor kell kifizetni, és azzal együtt a kauciót is, ez változó, van, hogy egy hónapot, de van, ahol kettőt, hármat is kérnek. Azaz 1-2-3 havi lakbért, amit majd kiköltözéskor visszakapsz. Ez azért kell, hogy ne lépj le szó nélkül, magad után hagyva a kifizetetlen számlákat, illetve ha valami kár van a lakásban kiköltözéskor, akkor annak az árát ebből vonják le. Ja és arra is gondolj, hogy ha valahogyan összejönne az albi, amíg még nincs munkád, akkor is élni kell valamiből, enni kell. Lakást, vagy csak szobát akarsz bérelni? Bútorral, vagy anélkül? Egyedül fogsz lakni, vagy lakótársakkal? Sok mindent be kell szerezned, ezek függvényében is. Az első hónapban elég sok kiadásod lesz, meg kell venned sok alap dolgot, amit otthon esetleg közösen használtatok, de az albérletben kell, hogy legyen. És azt se felejtsd el, hogy általában hónap végén jönnek a számlák, víz, villany, közösköltség, (ahol az van, ott a gáz), szemétszállítás, stb. Ezeket is ki kell fizetni, még abban a hónapban, amikor beköltözöl. És elég nagy lutri úgy elmenni, hogy még nincs munkád, mert nem biztos, hogy azonnal lesz. Bár nem tudom melyik városban laksz, Budapesten egyszerűbb munkát kapni, ha az ember hajlandó bármit elvállalni,máshol viszont előfordulhat, hogy egy hónap alatt nem kapsz munkát (én laktam Pesten, ott két hét alatt lett munkám, Pécsen, ahol születtem és ahol most is élek, viszont egy évig nem kaptam állást).
6/6 anonim válasza:
Csak ugy megy, ha elobb van allasod, utana meg mesz albiba. Ha otthon nem maradhatsz addi, akkor talan baratnal, mas rokonnal. Nem art, ha egy kis penzt felre tudsz elore tenni az albi es a rezsi aran kivul is varatln kiadasokra. Barmi tonkremehet, elromolhat, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!