Jogosan szólók ez miatt és kényszerítem rá az akaratom/elveim unokahugomra?
Van egy 10 éves unokahugom akire anyukám vigyázott tegnap du.
Ma a sógórnőm felhívott hogy ne merészeljem a kislányt piszkálni többet különben bajok lesznek. És különben is anyukámra lett bizva a kislány semmi jogom neki szólni neki. Én viszont ugy gondolom mivel ketten vagyunk anyuval egy háztartásba ezért elvárható a 10 évestől hogy hozzám ia alkalmazkodjon szót fogadjon.
Gondolom panaszkodott a gyerek otthon hogy beszóltam neki.
Az volt h egyszerűen hányingere lesz az embernek ha egy asztalnál étkezik a gyerekkel. És ez miatt beszóltam neki hogy nem igaz hogy ennyi idős létedre nem tudsz normálisan enni. Tányér főzelék: még az asztal alatt is főzelék volt a haja végén a homlokán. Elment az étvágyam is. Kérdeztem suliba is így eszel? Nem válaszolt csak azt hogy ugy eszem ahogy akarok. Mondom nem csodálom nem barátkoznak veled hányingere lesz az embernek rád néz mikor eszel... igy nem lehet társaságba viselkedni.
Aztán meg késöbb evett szendvicset is. Szeletelt kenyér volt itthon szóval nem kellett neki kenyeret vágni. Anyu nem volt otthon boltba volt nekem nyafogott h csináljam meg neki. Nem csináltam. Azért 10 évesen elvárható hogy meg tudja kenni és tudjon rá szalámit tenni. Mikor végzett az evéssel kimentem a konyhába és láttam h mindent elöl hagyott szóltam h lehet neki állni elpakolni magad után meg az asztalt és földet is le törölni felmosni mert nem csak a tálcán volt morzsa meg vaj hanem a földön és asztalon is.
Ja és nem otthon lakok hanem anyukám költözött hozzám az albérletbe.
Nem mondtam neki hogy ő fogyatékos
Csak azt hogy ennyi idősen maximum az értelmi fogyatékosok esznek.
Csak megjegyeztem.
Nem ķérdeztem van e neki valami problémája amiről nem tudok.
40: hányszor mondja el, hogy hiába beszélt neki szépen???
És nem, nem vagyok proli, bármennyire is divatos ez a szó itt mostanság.
Hát igen a sokadik alkalom után mikor szépen mondtam neki egyen szépen az se használt. Meguntam már h a hányinger kerülget ha egy aaztalhoz kell vele ülni.
Sógórnőm pár hete mondta h szegény gyerek a suliba egyedül eszik ki van rekesztve az egyik osztálytársa szülinapi zsúrt tartott a mekibe és minden kislány mehetett csak az övé nem. Sztem nem véletlen hogy egyedül eszik meg nem hívják. Gondolom az osztálytársai szerint is undoríto.
Mondtam neki már azt is hogy ha ezzel akarja elérni hogy kedveljék mert vicces hát elárulom nem az tessék normálisan enni.
Mindenki tud körülötte normálisan enni. Egy 10 evesnek ezt kéne tanítani na nemár
"Mondtam neki már azt is hogy ha ezzel akarja elérni hogy kedveljék mert vicces hát elárulom nem az tessék normálisan enni."
Én meg azt mondom neked, hogy ha ezzel akarod elérni hogy megtanuljon szépen enni, hát elárulom, tessék normálisan rávezetni, nem megalázni.
Talán legközelebb etessem meg?
A haját minden étkezéskor összefogjuk neki de őt idegesiti ki veszi a csatot hajgumit hadd logjon az ételbe.
Azon kìvül h van szeme és látja hogy a többiek hogyan esznek hogyan kéne tanítani egy 10 évest? Nem egy 2-3 éves gyerek már!
Üdv ismét kérdező !
Zavar téged, hogy ez a kislány tíz éves létére így eszik, igaz ? Azt gyanítod, hogy a kislánynak rengeteg hátránya származik ebből. Ugyanakkor sokszor előkerül, a nehogy már egy tízévest tanítani keljen.. Sajnos kell. Mindegy, hogy ő nem tanulta meg valamiért vagy az anyukája képtelen megtanítani. Ha téged is zavar a lakásodban és a kislánynak is hátránya származik belőle, akkor is meg kell neki tanítani, ha az anyukája egy idióta, már bocsánat. Én azt gondolom, hogy mivel destruktív kritikával álltál a kislányhoz, ezzel a módszerrel nem fogsz nála elérni semmit, az anyukája sem engedi, hogy neveld, szerintem nem is feltétlenül neked kell.
Viszont azt gyanítom, anyukád megtanított téged is szépen enni, gyanítom, hogy a kislánynak ő a nagymamája, aki már nevelheti a gyereket és ha nem tetszik a sógornődnek, hogy anyukád megtanítja szépen enni, vagy a gyerek nem hajlandó szépen enni akkor sem, ha anyukád tanítja, hát akkor ne bízza rátok a gyereket a sógornőd. Akkor bízza arra, aki nevelheti, taníthatja vagy arra aki elfogadja, hogy úgy eszik mint egy kismalac. A gyerek érdeke is az, hogy megtanulja és az édesanya érdeke is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!