Megváltoztatnám a vezetéknevem, de félek a szüleimtől. Megérné?
Nincs alapvetően sem jó kapcsolatom a szüleimmel, de kifejezetten rossz sem. Tehát van egy látszólagos jó kapcsolat. Amúgy nem tamogatnak, sokszor félek tőlük. Apukám kiskoromban rendszeresen bántalmazott.
Apukám vezetéknevét kaptam, mint ahogy szokás. Az ő családja nagyon problémás, szóval nem csodálkozom, hogy ő is az.
Már nagykorú vagyok. Kb egy év múlva tudok elköltözni, biztonsággal, akkorra tudok összeszedni kauciót és egy kis tartalékot.
Viszont félek, ha megváltoztaznám a vezeték nevem, akkor még rosszabb lenne a kapcsolatom a családommal. Vagyis nem is tudom, hogy mitől félek, hogy kevésbé fogom őket érdekelni vagy hogy bántanának érte.
Úgy érzem, hogy másik vezetéknév segítene abban, hogy el tudjak indulni "tiszta lappal" az életben. Nyilván nem ettől függ, de segíthetne.
(Decembertől lesz annyi pénzem, hogy járjak pszichológushoz, mielőtt valaki ezt javasolná.)
Annyira tipikus a neved?
Netán csak egyszerűen NEM AKAROD apád nevét viselni?
Ha mégis akarod, akkor ennek nincs akadálya. Menj el egy anyakönyvvezetőhöz és beszéld meg a teendőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!