Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ekkora probléma, hogy dolgozno...

Ekkora probléma, hogy dolgoznom kell?

Figyelt kérdés

Barátnőm nővére ide hozza a 2 gyerekét 6-8 órákra már 2 hete, heti 1-3 alkalommal. Igazából nem is volt baj mert jól elvoltunk de az a baj, hogy mostmár természetesnek vette. Barátnőm az elöző csütörtökön ment vissza a homeoffice-ból az irodába. A nővére meg jött itt hagyta a gyerekeket és ment is dolgozni meg utána elszaladt bevásárolni vagy 4-5 helyre. Ezzel egy baj van nekem nem fér bele az időmbe, hogy egy személyben felügyeljem a gyerekeit. Ide hozza őket 10 órára és rendszerint 17 óra körül viszi el őket. Én itthonról dolgozok és mikor itt vannak a gyerekek nagyban csökken a munka tempóm mikor nekem kell őket felügyelni akkor pedig jó ha felét megtudom csinálni a dolgoknak. Ebből volt egy vitánk barátnőmmel. A.) verzió szerint "Simán" tudok vigyázni a nővére gyerekeire amig ő dolgozik. Ez a verzió több sebből is vérzik. Tartanom kell a munka tempót tehát ha nekem kell rájuk vigyázni amit nem fogok rendszeresen akkor heti 7 napot kell dolgoznom mint most is. Nem látom sok értelmét mert mivel kreatív része is vannak am unkámnak azok nem lesznek megfelelő színvonaluak. A másik meg, hogy barátnőm hisztis lesz(???) mert csak dolgozok egész hétvégén reggeltől estig. B.) verzió szerint ő majd kiveszi akkor a szabadságait és vigyáz a gyerekekre ha én "ennyire nem vagyok képes". Ami meg azért nem opció mert hagynia kell bent annyi szabit amennyit kifizetnek a többi meg kell házfestésre és én pofátlan leakartam menni a Balaton környékére is egy 4 napot.

A legroszabb rész viszont az, hogy az anyja őt illetve nővérét is feszíti ellenem mert addig se neki kell vigyázni az unokáira. Végül nagy sértődések után arra jutottunk, hogy megkérte a nővérét vigye inkább a valamelyik nagszülőhöz a gyerekeket. Természetesen most mindenki szemében én lettem démonizálva ami kezd már egy kicsit sok lenni.

2020. júl. 14. 09:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom a saját lakásodról / albérletedről van szó, nem pedig a barátnődéről. Szimplán közölném a barátnőm barátnőjével, hogy nem érsz rá, mert Te is szeretnél dolgozni, és a gyerekfelügyelet mellett fele annyit tudsz csak megcsinálni, mint normál esetben.

Lehet kamuzni is hozzá valamit, pl. hogy felhívott a főnököd / megrendelőd, hogy van-e valami baj, mert nagyon lassan halad a munkatempó, a napi jelentésekből látva.

Barátnőmmel meg elbeszélgetnék, hogy nem vagyok senkinek sem a csicskája, főleg hogy ingyen és bérmentve vigyázol a gyerkőcre. Állj a sarkadra, még most, gondolom nem akarsz egy papucs férj lenni a jövőben.

2020. júl. 14. 10:41
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Ez kicsit offos lesz, de muszáj hozzászólnom, mert hasonló cipőben járok és már kiidegelnek ezzel.

Nálunk nem ez a gyerek téma van ugyan.

4 hónapja vagyok home officeban, olyan munkakörben, hogy 8-16 között elérhető kell legyek, mert ha nálam megakad a folyamat, mások sem tudnak haladni.

Családom azt hiszi egész nap itthon b@..om a rezet és nem csinálok semmit.

Folyton megtalál valaki, hogy vigyem el nagybevásárolni, menjünk ide, csináljunk azt... mikor mondom, hogy persze, de hétvégén érek rá, én vagyok a világ szemete, mert hát"úgyis egész nap itthon vagyok, ráérek"

Hiába magyarázom, hogy teljes munkaidőben dolgozom ám, nem puszira kapom a fizetésem, egyszerűen nem értik meg, mert csak azt látják, ha éhes vagyok, kimegyek, csinálok kaját, beteszek egy mosást, ilyesmik beleférnek, igen. Kívülről lehet marha kényelmesnek néz ki, de azt nem tehetem meg, hogy elviszem anyámat nagybevásárolni, vagy ahogy ma kérte, vigyem már el az oep-hez a város másik végébe és várjam meg még sorra kerül, majd hozzam haza. Nem tehetem meg, hogy 3 órákra eltűnök és nem nézek rá a rendszerre, mert rövid úton kiraknak.

Mégis ezen megy a hiszti nálunk is egész nap, marhára unom.

2020. júl. 14. 10:44
 13/28 anonim ***** válasza:
97%
Mond meg hogy dolgozol, nem érsz rá. Eleve nem értem hogy miért neked kellene a testvérének a gyermekeivel foglalkoznod. Mond hogy nem, aztán sértődjenek meg.
2020. júl. 14. 10:48
 14/28 anonymousreview60 ***** válasza:
97%
Kihasználnak, nem értik/nem akarják érteni az otthoniroda koncepcióját. Bele kell állnod a konfliktusba! Akár azon az áron is, hogy a kapcsolatnak vége.
2020. júl. 14. 11:06
 15/28 anonim ***** válasza:
95%
Nem, nem az a probléma, hogy dolgoznod kell, hanem hogy nem tisztelnek téged és a munkádat. Állj a sarkadra! Az egy dolog, hogy a nagyszülők betegek mondjuk, anyuka shoppingol, apuka veri a f@szát és te néha vigyázol a kölykökre, HA ráérsz, mert ezzel még nincsen semmi baj, de az, hogy ők ezt elvárják tőled és természetesnek gondolják, az nem normális és az, hogy ezért még mérgesek rád, szidnak is, az meg egyenesen felhánorító. Nőként mondom, hogy sosem fogom megérteni ezeket a hisztis 3.14csákat.
2020. júl. 14. 12:19
 16/28 anonim ***** válasza:
93%

POFÁTLANOK VOLTAK

Anyaként mondom. Soha eszembe sem jutna ilyesmire kérni, nemhogy a tesóm párját, de a tesómat se.

2020. júl. 14. 13:04
 17/28 anonim ***** válasza:
88%

Mekkora balek vagy. Gyakorlatilag az első ilyennél közöltem volna, hogy akkor viszlát. Úgy mindenkinek, ebben a történetben. Nem neked, hanem magának szülte a kölyköket, oldja meg, nem a te problémád. Ha nem akarja nézni őket, akkor meg fogadjon bébiszittert.

És ezt nőként mondom.

2020. júl. 14. 13:04
 18/28 anonim ***** válasza:
46%
oldja meg a nő, eddig is megoldotta nem? mond meg, hogy ennek vége és kész. mondd meg ha odahozza a gyerekeket, te elmész, a kölykök meg mennek az utcára.
2020. júl. 14. 13:32
 19/28 anonim ***** válasza:
93%

Elgondolkodnék, hogy ilyen ember jó élettárs-e számomra.

F

2020. júl. 14. 13:36
 20/28 anonim ***** válasza:
87%
Vegyen fel bébiszittert. Vagy adja neked azt a pénzt, ami erre elmenne
2020. júl. 14. 13:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!