Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen nővel mit lehet kezdeni?...

Ilyen nővel mit lehet kezdeni? Állandóan telefonál és pénzt követel.

Figyelt kérdés

Feleségemmel 4 évvel ezelőtt váltunk el és van egy kislányunk,aki most 9 éves.A probléma akkor jelent meg,amikor a lányom elmondta,hogy nincsenek olyan szép ruhái,mint a többieknek és az anyja turkálóból öltözteti,pedig megtehetné,hogy rendes boltból vegyen neki.Nem tudtam erről,mert hozzájuk nem mehetek(lakásba nem enged be), így nem láttam a szobáját,szekrényét.Szegény mindig a legcsinosabbat vette fel,mikor velem találkozott,mert előttem is szégyellte.Elvittem vásárolni és vettünk neki párat,majd mikor rákérdeztem az anyjánál közölte velem,hogy akkor innentől én veszem neki a "felesleges" dolgokat és ne rinyáljak.Nekem ezzel nincs problémám,örülök hogy tudok segíteni és így sokkal több időt tudok vele tölteni.

A gyerektartáson felül nyaralni is én viszem,iskolai dolgait is rendszeresen én fizetem és eddig utaltam neki még egy nagyobb összeget, hogy rakja félre a volt feleségem.És itt van a másik probléma.Kiderült,hogy a számla, ahová utaltam az rohadtul nem a gyereké, hanem az övé és magára költi.Én hülye nem jöttem rá.Azóta nem utalok neki és én teszem félre a pénzt, majd 18. születésnapján megkapja.

Jelenleg "csak" ennyit fizetek és ő ezt kevésnek tartja.Szálljak be az ő dolgaiba pl.fogorovos,fodrász,körmök egyéb.Nem érti meg,hogy nekem hozzá nincs közöm,egyedül a lányom miatt állok szóba vele.Megmondtam neki, hogy nem és azóta hívogat meg ír nekem,hogy mekkora senkiházi vagyok.

Ilyen nővel mit lehet kezdeni? Ezekre hivatkozva szerintetek kerülhet hozzám a lányom? Van üzenet is arról,hogy ő nem hajlandó ruháztatni rendesen,mert hogy az nem létszükséglet.

2020. máj. 26. 15:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem te is tudod a választ! Vagy a pincsikutyája maradsz és azt teszed amit mondd, vagy elapasztod a pénzcsapot és nyilván bosszúból a gyerekkel fog szivatni, tehát csak a hovatalos láthatásaidon fogja odaadni (vagy akkor se). De arra hogy ezért megváltoztassák a gyerekelhelyezést esélyed nincs, ha ilyenért elvennék a gyereket már az összes az apjánál lenne
2020. máj. 26. 21:58
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

A gyerek öltöztetése nem létszükséglet, de azért neki legyen körme meg megcsinálva a haja. Aha. Mintha az én anyám lenne. Mindig téma volt, hogy nincs pénz, de magára valahogy mindig volt, nem is kevés. Csak hogy a kislány szempontjából éreztessem, milyen egy ilyen anyával, elmesélek egy személyes sztorit. Sajnos nekem elég csálék voltak elöl a fogaim (alul-felül is), az egyik metszőfogam például majdnem teljesen ferde volt. Emiatt elég nagy önbizalomhiányom volt. Ha beszéltem valakihez, az soha nem a szemembe nézett, hanem (olykor jó feltűnően) a fogamat bámulta. Nem tudtam soha egy jó nagyot nevetni, mert mindig eltakartam a számat a kezemmel, nehogy valaki véletlenül meglássa a gyönyörű fogaim. Arról már ne is beszéljünk, amikor a semmiből olyanokat kérdeztek, hogy mi van a fogammal, miért áll így, nem akarok fogszabit, stb. Ráadásul nincs rólam egy normális fotó sem, mert csukott szájjal mosolygok mindig, ami néha olyan hatást kelt, mintha grimaszolnék. Már kb 13 éves koromban témába jött a fogszabi, de anyám mindig lehurrogta, hogy lehet a Marcsi meg a Julcsi megúszta 25 ezerből (másik indok az volt, hogy az ő szülei biztos megengedhetik), de nálam lehet ennek a többszörösét kérné a doki. Meg eldöntötte, hogy én biztos nem hordanám az éjszakait, emiatt visszaállna a fogszabi előtti állapot és kidobott pénz az egész. Nagyon fillérba..ó egy nő, ha nem magáról van szó. Végül évekkel később, amikor a saját fogai megszépítésére költött több százezret, akkor mondtam azt neki, hogy ha erre volt pénz, akkor az én fogaim helyrehozására is legyen. Sőt, mondtam neki, hogy ha kell akkor diákmelóból visszafizetem neki. Akkor ment bele, amikor új fogorvosom lett és az első alkalommal, hogy belenézett a számba, megszólalt hogy fogszabályzó nincs-e a tervben. Úgyhogy kb egy hónappal a 18. szülinapom előtt kezdődött el a fogszabi projekt. Akinél csináltattam volna, felhívta anyámat az időpont miatt, mert látta, hogy mindjárt 18 vagyok és sajnos csak a szülinapom utánra tudna beírni és az ugye már máshogy néz ki anyagilag. Anyám kb idegrohamot kapott, a nő ajánlott volna egy másik rendelőt, ahol megpróbálhatnánk, de anyám rácsapta a telefont és ezzel többé nem esett szó a fogszabályzóról. Úgyhogy most felnőttként, egyetem mellett azért dolgozom kifulladásig, hogy albérlet, kaja, bérlet mellett finanszírozni tudjam magamnak azt, amit anno megoldottunk volna talán max 50 ezerből, és hogy az eredmény még addig meglegyen, ameddig fiatal vagyok. :( A lányod nagyon szerencsés, hogy ilyen apukája van. Én sajnos semmilyen téren nem számíthattam az enyémre.

Visszatérve a kérdéshez: Neked igazából csak a gyerektartást lenne kötelező fizetned, amit ezen kívül fizettél korábban, az a te kedvességed volt. Egy ismerősöm hasonló cipőben van a kislánya anyjával. A kicsi nemrég lett 4 éves és az apa oldaláról kapott a nagyitól 15 ezer forintot a "perselybe", amit igazából a szülők raknak neki félre. Anyuka kérte volna, hogy majd ő otthon félreteszi, de a srác ismeri annyira, hogy nem adja a kezébe, mert tisztában van vele, hogy vagy elvesz belőle (mondjuk pont körömre) vagy az egészet elkölti. Mióta szétmentek, az a rendszer van, hogy ha kell a kislánynak valami, akkor az apa nem pénzt küld, hanem elmegy ő megvenni (vagy elmennek ketten és elfelezve veszik meg), mert ezen a téren nem bízik meg az anyukában.

2020. máj. 27. 02:56
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem úgy van vele hogy elbaxxtad az életét. A nyakán van a kolonc, te meg élsz mint marci hevesen.

Szeretné ha kompenzálnád ezért.

Amúgy meg nem köteles márkás cuccokat venni, bármennyire is megteheti.

Ha ennyire sajnálod akkor vedd magadhoz a gyereket.

2020. máj. 27. 08:00
 14/19 anonim ***** válasza:
29%

Azért a turkáló nem olyan gáz dolog. Vannak ott alig használt nagyon jó minőségű ruhák olcsón. Ezzel lehet spórolni, ha rászorul valaki.

Anyuka viszont nem szorulna rá erre. De ő úgy látszik az a típus, aki inkább az iphone részleteket fizeti, mint a gyereke étkezését.

Én is azt javasolnám, hogy próbáld megszerezni a lányodat! Most van esélyed rá, hiszen egyértelműen jobb körülményeket tudsz biztosítani neki.

2020. máj. 27. 08:09
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
Akik azt írják van esélye elvenni a gyereket mért áltatják a kérdezőt? A gyerekelhelyezés megváltoztatásához nem az kell, hogy apuka 3szor annyit keressen meg nagyobb háza legyen anyukának meg mondjuk csak egy albérlete. Ezt úgy kell elképzelni, hogy olyan körülményeknek kell lenni amikor már a gyámügy kiemeli a gyereket, tehát akár nevelőszülőkhöz is kerülhet ha apuka vagy más családtag nem alkalmas vagy nem vállalja. Tehát az nem indok hogy anyuka turkálóban vásárol, kb ezzel kiröhögnek. És a félreéértések elkerülése végett, ahhoz, hogy el tudja venni tőle a gyereket nem az kell hogy ő jobb körülményeket tudjon biztosítani, hanem hogy anyuka ne tudjon semmilyet! Lásd: drogos, alkoholista, a gyerek szemmel láthatóan éhezik, el van hanyagolva, összedől a ház amiben laknak. És ugye ilyenkor kimegy a gyámügy, ellenőriznek mindent, felhívják anyuka figyelmét arra min kell változtatni és ha sokáig nem sikerül neki, akkor elvehetik. Azért durva is lenne ha kénye kedvük szerint elvehetnék egymástól a gyereket a szülők, akár csak szivatásból.
2020. máj. 27. 08:47
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Ha apuka akkor harcolt volna a gyerekért amikor az elhelyezés volt az más téma lenne, akkor lett volna esélye
2020. máj. 27. 08:48
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

Én meghallgatnám mind a két félt.

Az én volt férjem is abban a hitben van,hogy mennyit költ a gyerekre,de az a havi ellátásának a töredéke.Amikor ezzel szembesítem akkor be is látja :D Mi szerencsére jóban vagyunk és nem okoz gondot mindent megbeszélni,próbáld meg te is inkább a járhatóbb utat mert így csak a gyereknek lesz rossz,ha látja ezt az ellenségeskedést. Semmi baj nincs a turkálóban vett ruhákkal,sokszor jobbak mint amit boltban lehet venni. Mit jelent a rendes ruháztatás? Márkás,drága cuccok? Egy kilenc évesnek az nem kell még. Ha normális/átlagos tiszta ruhái vannak akkor minden oké.

A kislány is veled szeretne élni? Vagy csak te szeretnéd?

Mennyi a gyerektartás amit fizetsz és a többi. Sok dolgot nem tudni ezért véleményt se lehet mondani.Az ex szükségleteit nem kell állni nyilván,de azért nem kell rögtön a gyámhivatalra rohanni.

2020. máj. 27. 11:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Igyekszem minden kérdésre válaszolni,de először is szeretném tisztázni,hogy nekem nem a turkálóval van bajom,hanem a ruhák kinézetével.Elhozott a táskájában párat és tényleg csúnyák voltak.Az egyiken egy rohadt nagy folt és tipikus turkálós mosószer szaga van még mindig(pedig nem szokott olyan szagú lenni a ruhája).Nem szokott szépet választani neki,szerintem csak bevágja,amit talál, cipőket már meg sem említem.Az ilyen miatt az iskolába kiközösíthetik és piszkálhatják,pedig nem tehet róla.Az volt a válasza,hogy jó az neki.Hát köszönöm szépen.

Havonta 70.000Ft-ot kap és még ezen felül szoktam vásárolni a lányomnak.Megszoktam kérdezni,hogy kell-e neki valami és itt most alap dolgokra kell gondolni(pl.illatszerek,iskolába dolgok).

A lányom szeretne velem élni,mert az anyja nem foglalkozik vele.A rohadt telefonját nyomkodja meg eljárkál barátnőzni.Általában ilyenkor elhozza hozzám,hogy dolga van,de látom a képeket fent a neten.

Az elhelyezésnél az anyának ítélték a lányom a munkám miatt.Egyébként amiatt váltunk el.Nagyszerű lehetőséget kaptam,de benne volt a rendszeres utazgatás.Megbeszéltük otthon és támogatott benne.Közben meg megcsalt és engem hibáztatott.Szóval akkoriban utaznom kellett folyamatosan és nem tudtam volna megfelelően gondoskodni a lányomról,ezért került a anyjához, aki az évek alatt teljesen megváltozott.Szarik a gyerekre és a barátnőivel megy vásárolgatni meg körmös egyebek.Azóta már nem kell utazgatnom és szeretnék többet lenni a lányommal.Szerencsére ezt engedi a volt nejem, de látva,hogy nem nagyon érdekli a gyerek szívesebben költöztetném magamhoz.A hétvégén felhozom neki a témát,hátha önként lemond róla.A pénz nem lenne többé,de helyett majd mehet amerre akar.Nem látok rá sok esélyt, de csak megtudunk valahogy egyezni.

2020. máj. 27. 13:08
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. Értem, és köszönöm a részletes választ.Nos foltos és büdös ruha az tényleg már egy másik kategória,ilyen esetben érthető az aggodalom.

A gyerektartás összege is szuper (szerintem) én 40.000 Ft-ot kapok és mellette még amiben megegyezünk.Általában felváltva veszünk dolgokat vagy pl van a gyermekünknek egy kutyája az ő ellátását,orvosi költség stb is felezzük.

De mondjuk a hajam festésére vagy a körmösre biztos nem kérnék tőle.Ha jól tudom 12 vagy 14 éves kortól (nem vagyok benne biztos mikortól) a gyerek is kérheti,hogy a másik szülő nevelje.Addig is egy közös felügyelet talán...

Remélem sikerül megegyezni,majd írd meg hogy ment.

2020. máj. 27. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!