Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? A szüleim...

Mit csináljak? A szüleim elszakítanak a barátaimtól.

Figyelt kérdés

Először is: TUDOM, hogy jót akarnak, meg minden, és nem hisztizek.

Szóval.

Ha itthon vagyok, és a gép előtt ülök, msn-en beszélek a barátaimmal, akkor "mindig ott ülsz, és netezel". Ez még oké, igazuk van. De ha elmennék valahova, akkor jó esetben csak húzgálják a szájukat, rossz esetben meg azt mondják, hogy "sose vagy itthon, nem kell mindig csavarogni". :S

Mikor mondom nekik, hogy kicsit paradox helyzet, akkor meg "ne feleselj" :S

Hozzáteszem, nem bulizni meg beb.szni járok, este 11-kor, a barátaim pedig nem drogos-piás idióták. Hanem rendesek, és pl. elmegyünk sétálni, vagy bicózni, vagy moziba. Azt se mondhatják, hogy rossz társaságba kerültem.

Mit tegyek?

Ne írjátok, hogy beszéjek szüleimmel őszintén, mert azt már próbáltam.

Köszi!

L/17

2010. júl. 30. 10:58
1 2
 11/13 anonim válasza:
Én is csak azt tudnám tanácsolni, hogy teremts egyensúlyt a dolgok között!Ha otthon vagy segíts be a házimunkába, bevásárlásba meg ilyesmikbe.Mindig kérdezd mit kéne segíteni. Aztán mikor el szeretnél menni otthonról nem mondhatják azt hogy nem mehetsz el, mert nem csináltál semmit.Hívd el a barátaidat Hozzátok, hogy összeismerkedjenek.Hidd el ha tudják milyenek a barátaid jobban fognak engedni.Mielőtt elmész otthonról mond meg hova és meddig és kikkel, ha egy darabig elmondasz mindent akkor egy idő után már nem is fogja őket érdekelni hova mész meg meddig.Sok sikert!
2010. júl. 30. 14:09
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi, majd igyekszem :)

Ismerik a barátaimat :)

2010. júl. 30. 16:49
 13/13 anonim ***** válasza:

"Mikor mondom nekik, hogy kicsit paradox helyzet, akkor meg "ne feleselj" :S "

Ez nagyon ismerős helyzet. Legtöbbször nem azzal van a gond, amit mondunk, hanem ahogy mondjuk.

Próbáld meg beleképzelni magad az ő helyükbe! De nem ám felületesen, hanem tényleg. Persze, nem fog menni, de nem baj. Maga az, ha keményen, igaziból megpróbálod, már alap arra, hogy kicsit másképp lásd őket. Ha ez megvan, akkor nézz magadra az ő (szerető) szemükkel. Én nem tudom, mit fogsz látni, de te majd látod. Én csak nagyon valószínűnek tartom, hogy nem gonoszságból teszik mindezt, hanem mert féltenek, vagy van valami saját problémájuk, ami nem tartozik rád, mégis a miatt van ez.

Sok problémát meg lehet oldani türelemmel, tisztelettel a másik ember iránt. Amikor el tudom fogadni, hogy lehet mindkettőnknek igaza. Egyszerre. A saját szempontunkból. És nem érvekkel akarom lesöpörni őt, hanem meg akarom érteni, és olyan megoldást találni, ami vagy jó, de legalább elfogadható mindkettőnknek. Ez nehéz. Gyakorlást igényel. Hosszú távon megéri.

2010. aug. 3. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!