Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldjátok meg nagyszülői...

Hogy oldjátok meg nagyszülői segítség nélkül a home office-t és home ovit?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit, én és a férjem pedig itthonról dolgozunk (napi 8 órás, grafikai munka). ez a karantén, ovi megszűnés nagyon betette nálam a kaput. Itthon van a fiam egész nap, 3,5 éves, kb 10 percig találja egyedül fel magát, így nehéz mellette dolgozni. Vagy én, vagy a férjem teszi félre a munkáját és van a gyerkőccel, ami miatt nagyon torlódnak a befejezetlen munkáink. Az ügyfelek hívogatnak, türelmesek azért, de ennyire nem. Nagyszülők nem tudnak most segíteni, mert ők is dolgoznak, így nem kontaktolunk velük, csak heti egyszer beszélünk kerítésen keresztül 5 méterről 20 percig. A házimunka, a kajafőzés, a munka, a gyerek minden ránk marad és mivel mindig a gyerek az első ugye, így a többi szép lassan torlódik fel.

Tudom, hogy van ennél rosszabb helyzet is (apa sincs otthon, több gyerek van, stb...), de adjatok tanácsot, ti hogy oldjátok meg, h minden működjön?

2020. ápr. 5. 16:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%

Mindketten programozók vagyunk a férjemmel, a lányom bölcsis (volt). Én 6 órában kezdtem dolgozni, mikor visszamentem a munkahelyemre, április óta 4 órában vagyok. Nyilván ezzel csökkent a fizetésem is, de így tudok 10-11 és 12-15 között dolgozni. Ez nálunk alapból is a törzsidő, szóval a nap lényegi részében mindig ott vagyok. Az ettől eltérő időszakokban a lányommal tudok lenni, amióta ez a rendszer megy, ő is sokkal kezelhetőbb, a 10-11 közti szakaszban simán hagy dolgozni, délután meg úgyis alszik.

A házimunkát jórészt hétvégén csináljuk, hétköznap a férjem főz (nálunk ő szokott), ami jópár napig kitart, így max heti kétszer van rá szükség. Ennek a helyzetnek jórészt az én munkám esett áldozatul, de a cégnél megértőek. A férjem multinál van, jóval többet keres nálam, így az az elsődleges, hogy ő ne legyen akadályoztatva.

2020. ápr. 5. 19:19
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2020. ápr. 5. 19:31
 13/25 anonim ***** válasza:
21%
#7 mi a baj azzal, ha valaki úgy vállal gyereket, ha kell, akár EGÉSZ NAP vele tud lenni? Nekem sose lesz gyerekem, de szerintem az tök jó, ha nem úgy vállal valaki gyereket, hogy “majd az ovi” “majd a suli” “majd a nagyszülők”...
2020. ápr. 5. 20:42
 14/25 anonim ***** válasza:
63%
Két alsós gyerekünk van, férjem itthonról dolgozik (tervező mérnök) és bejárok két napot, hármat itthonról dolgozok. Két naponta főzök reggel, hajnalban mosok, vasalok meg akkor amikor összejön, takarítás marad hétvégére. Reggel 8-9 között tanulnivaló letöltés/kiosztás van, délelőtt online órák hol egyiknek, hol a másiknak. Tanulás, konzultálás. Az foglalkozik a gyerekekkel, akinél kisebb a káosz. Ha a férjemnek meetingje van, akkor én, vagy fordítva. Szerencsére már meg lehet velük beszélni, ha nem vagyok itthon és az apjuknak dolga van, akkor kb meddig legyen nyugalom. Eddig működik. Ami megmarad munka napközben azt éjszaka pótoljuk.
2020. ápr. 5. 20:57
 15/25 anonim ***** válasza:
89%

"#7 mi a baj azzal, ha valaki úgy vállal gyereket, ha kell, akár EGÉSZ NAP vele tud lenni?"

Akkor tud egésznap vele lenni, ha nem doglozik. Pénzt keresni ki fog? AZ óvoda tökéletes megoldás a problémára, csak éppen a jelen esetben ez ugye kiesett, amire senki nem volt felkészülve, és senki szemére nem vethető, hogy nem készült világjárvány forgatókönyvvel a családtervezés előtt.

2020. ápr. 5. 21:10
 16/25 anonim ***** válasza:
15%
Esetleg bébiszitter, aki lekotne pár órára a gyereket?
2020. ápr. 5. 21:34
 17/25 A kérdező kommentje:
Egy bentlakásos bébiszitter talán jó lehet, de egy ki-be mászkálósnál meg akkor minek a karantén?
2020. ápr. 5. 21:36
 18/25 anonim ***** válasza:
84%

7es! Az esetek túlnyomó többségében a munkát nem lehet otthonról végezni. Az ember úgy vállal gyereket, hogy tudja, ott az ovi-suli, próbál olyan munkahelyen dolgozni, hogy a gyerekeket tudja rendezni. Gyerekvállalásnál nem szokott szóba kerülni egy esetleges világjárvány.

Nálunk semmi változás. A kicsi most ment volna oviba, egyszer vittem és bezárt az ovi... Mi felváltva dolgozunk, nem itthon. A párom is és én is 12 órázunk. Ha ő megy én vagyok itthon vagy fordítva.

Le a kalappal az előtt aki kicsi mellett otthon tud dolgozni. Nekem még egy mosogatás sem zökkenőmentesen, kb. tízszer zárom el a csapot mire végzek, mert folyton menni kell a gyerkőchoz. 2 és fél éves.

2020. ápr. 6. 04:44
 19/25 anonim ***** válasza:
81%

kėrdező

van olyan mese amit szeret a gyerek ? tvben vagy youtubon ? ha igen kapcsold be neki és akkor nėzheti amig te kicsit dolgozol.mert vėgtelensėgig az ügyfelek sem türelmesek,

2020. ápr. 6. 06:40
 20/25 A kérdező kommentje:
Persze, van olyan mese, de kb 15 percig köti le, aztán már jön is. ☺️ Tableten pedig autós videókat szokott nézni, az kb fél órát köti le. Ezekkel a lehetőségekkel szoktam is élni, de megmondom őszintén kb 15 per kell nekem is, mire egy feladatba úgy igazából belemerülök, elolvasom hozzá az e-maileket, leírásokat, ötletelgetek és mikor hozzáfognék, "anyaaa". 😂
2020. ápr. 6. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!