Hogy lehetek egyedülálló szülő?
Mondhatnám, hogy a szükség törvényt bont... szóval nem kérek olyan választ, hogy csaló vagyok, stb. Köszi, tudom.
Nem vagyunk párommal házasok, de egy lakcímen vagyunk. Ha kell, ő át tud jelentkezni máshova.
Nem, nincs szükségem a havi +1500 forintra, viszont arra most nagyon, hogy 14 helyett 28 nap táppénz járjon a gyerek után.
Páromnak nincs jövedelme (erről sem kérek véleményt), így nem opció, hogy ő is elmegy 14 nap táppénzre.
Szóval mit kell tennem, hogy a következő gyermekápolási táppénznél már egyedülálló szülőként tüntethessem fel magam? Persze azon felül hogy azt a rubrikát ikszelem be.
"Közös lakcím nélkül is élettársad a pasid."
És ha nem a pasim?
Nem alkotunk családot, nem vesz részt azon kívül az életünkben sem anyagilag, sem máshogy, mint hogy helyileg ugyanabban a lakásban él.
Nyilatkozat gyermekápolási tappenzhez -kéi kitöltés és már látod is.
"Tudomásul veszem, hogy amennyiben e nyilatkozatom valótlan adatokat tartalmaz, a jogalap nélkül
felvett, gyermek ápolása címén folyósított táppénzt vissza kell fizetnem.
Kelt: ……………………………………………………, .év . hó . nap
…………………………..…………………………."
Páromnak nincs jövedelme
akkor mitől a párod???????
Adott helyzetben, ha kell, nem a párom.
Úgy gondolom, most a gyerek előrébb való.
"Páromnak nincs jövedelme
akkor mitől a párod???????"
Esküszöm nem értem az összefüggést....
És ki a gyerek apja?
Ha a párod munkanélküli, akkor miért nem vigyáz ő a gyerekre, amíg te dolgozol?
Nem írtam, hogy munkanélküli. Azt viszont igen, hogy nem erről kérek véleményt.
Nekem van jövedelmem, így én tudok táppénzre menni. ennyi.
Minek akarsz táppénzre menni, és kiskaput keresni, miközben az urad jövedelem nélkül otthon van.
Elmész táppénzre kapsz 50-60%-ot az alapbéredből aztán majd lestek, hogy itt fogtok enni.
Arról nem is beszélve, hogy kaptok egy ellenőrzést, aztán a gyámügy és a rendőrség is rátok száll....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!