Érdekelne, hogy reálisnak tartanátok e 14 év együttélés után a fél házrészre eső 2,5 -3 millió ftot 2 gyermek után a 40 ezer ftos tartásdíjat?
Nem értem mi a fenéért kell tippelgetni!
A Kérdező sehol, nem válaszol, hogy
- hivatalosan ki állapította meg az ingatlan értékét,
- házasok voltak e vagy sem
- együtt vették a házat, vagy valamelyiküké volt
- a tartási díjra kötelezettnek mennyi az igazolt nettó jövedelme
- stb.
Én nem fogok itt minden lehetőségre és annak az ellenkezőjére jogi felvilágosítást adni, majd a bíróság eldönti!
Hozzáteszem, ezeket a kérdéseket ott is fel fogják tenni!
Nyilván nem mindegy, hogy a ház kié, mennyit ér, ki mennyit költött rá az utóbbi években stb. Ez sokkal komplexebb téma.
A tartasdijnal sem egyértelmű, hogy gyerekenként 40 vagy összesen?
Szerintem brutal árak vannak és a gyerekenkent 40 is kevés. De ez az én véleményem, nem mindegy mire kell költeni.
Még sosem válaszoltam ilyen jellegű kérdésre. Miután sokáig nem M.o.-on éltem, azért írtam, hogy nem tudom, a magyar jogrendben hogy van.
Hát, most ne haragudj, de sem a ház értéke, sem pedig a gyerektartás mértéke nem azon múlik, hogy mennyit éltetek együtt, így erre nem lehet válaszolni.
A ház értékéhez a piaci viszonyokat kell ismerni, a gyerektartáshoz pedig a gyerekek szükségleteit, illetőleg a tartásra kötelezett jövedelmét és vagyoni körülményeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!