Ti mit gondoltok arról ha egy férfi ver egy nőt? Véleményt kell erről írnom és érdekelne más emberek nézőpontja is
Többféleképpen is meg lehet ezt közelíteni.
Először is ugye mondhatjuk, hogy ki milyen rózsát szakít, olyat szagol. Vagyis minden felnőtt ember maga felelős a sorsáért. Ha hosszú távon benne marad egy ilyen kapcsolatban, akkor magára vessen.
De az élet és az emberi lélek ennél bonyolultabb. Ha ilyen párt vonz be valaki, annak megvan az oka. A legtriviálisabb az, hogy őt is verték, megalázták a szülei és ilyen alárendelődő személyiség lett. De az is előfordulhat, hogy egy bonyolult játszma az egész házasságuk, amiben a mártírszerep kiélése a fontos a feleségnek, ezért direkt provokálja a férjét. Akiben van hajlam az agresszivitásra ("ki lehet hozni belőle az állatot"), de egy okos, türelmes feleség mellett egy szerető szívű férj is lehetne belőle. De ha folyton provokálja a felesége (verbális agresszió), akkor a férj rendszeresen ordítozni fog, és adott esetben ezek eldurvulhatnak és ütlegelés is lehet belőle.
Az biztos, hogy egy ilyen kapcsolatban mindkét fél lelkével komoly bajok vannak. A nő lelkével is, aki egy ilyen férfiba szerelmes lett és hozzáment.
Az nem normális kapcsolat, ahol bármelyik fél bármilyen módon meg akarja félemlíteni a másikat. Kontroll mánia, féltékenység is jelen van ilyenkor. És persze önbizalomhiány mindkét fél részéről. A bántalmazott részéről is, mert nem meri otthagyni a bántalmazót. Sokszor elhitetik a bántalmazottal, hogy ő semmit se ér, nem kell senkinek, nem fog tudni megállni egyedül a lábán.
A kérdés meg szólhatna simán az erőszakról, mert nő is bántalmazhat férfit, meg két férfi vagy két nő is bántalmazhatja egymást. Viszont családon belül még mindig a hagyományos családmodell (egy nő és egy férfi) a leggyakoribb és az esetek legalább 90%-ában a férfi bántalmazza a nőt.
Azt nagyon ostoba válasznak tartom, hogy meg kéne nézni, hogy "mivel érdemelte ki" a nő a verést. Ilyen nincs.
Az nem ok, hogy elment dolgozni és nadrág helyett szoknyában ment. Vagy hogy egy férfi ránézett az utcán. (Nem ő nézte a férfit.) Ezek konkrét esetek, amiért a környezetemben megvertek nőket.
Nagyon sok esetben, a nő provokálja ki. Ha egy férfi ver egy nőt, azt sokkal jobban elítéli a társadalom, mintha fordítva történik.
És ott vannak persze a mangina férfiak, akiket a nők amolyan hasznos hülyeként kezelnek. Ezek a "fehér lovagok" szexre áhítozva várják, hogy a nő védelmére kelhessenek. De a várt jutalmat azonban sosem kapják meg.
Nehéz.. ugyanis láttam már olyan kapcsolatot,ahol a nő "poénból" ütötte a pasit,mert ez vicces..közben visongatott,hisztizett, etc. Én nőként gondoltam azt,hogy egy jó nagy pofont cserdítettem volna a lanykának... a srác tűrte...
A másik.. felnőtt,érett nő rokonom mesélte,hogy ő egyszer kapott pofont,de szó szerint kiprovokálta és szerinte kellett is neki,hogy észhez térjen.
Jómagam is kaptam pofont, de én egyáltalán nem érdemeltem meg és nem provokáltam ki.. nem rúgtam ki rögtön,de onnantól egy lejtő lett a kapcsolatom majd vége is lett. Nem tudtam elfelejteni.
Az a véleményem,hogy a szándékos, erőfitoktatásos, uralkodni vágyós agresszió mélyen elítélendő. De azt sem szeretem,ha egy nő kihasználja azt,hogy nő és ráfog mindent, és azt hiszi bármit megtehet... mert egy igazi férfi úgyse üti meg.. és ez igaz is,de onnantól a kapcsolat is annyit ér..
Viszont ha kifog egy agresszívabb pasit aki végül megagyalja,akkor meg megy a sírás..
Szóval szerintem egyenrangú félként kezeljük egymást, legyen meg a tisztelet és kommunikáljunk.. de semmiképp ne a fizikai erőszak legyen a megoldás..mert semmi jóra nem vezet.
31/n
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..
Ha a nő olyan, mint itt a kérdező, akkor teljesen jogos és indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!