Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyes dolog egy szulotol...

Mi a helyes dolog egy szulotol ilyen esetben? Bele kellene szolnom vagy ne mondjak semmit?

Figyelt kérdés
A fiam 28 eves felnott ember. Van egy baratnoje, akit szeretne felesegul venni. O 40 eves, de ne ertsetek felre, nem ezzel lenne a problema! A helyzet az, hogy a holgy eros dohanyos, nem veti meg az italt. A fiam is elkezdett mellette dohanyozni es inni, pedig elotte ezeket sosem tette. Sokaig az utcan elt a holgy, mert balhes eletvitelu (2 hazassaga volt mar es mindket ferfi kidobta, van 1 fia, de vele abszolut nem tartja a kapcsolatot). Nagyon karomkodos (elottem is siman mond olyan dolgokat, amiket meg az ember magaban sem gondol), muveletlen (sajnos meg a 8 altalanost sem fejezte be). Hiaba 40 eves, semmilyen tulajdona nincs (nem hazra, kocsira gondolok, bar ilyen korban csak kellene lennie valami kis felretett penznek). Szoval nincs neki meg ruhaja sem, szinte csoves szinten el es egyebkent dolgozik egy gyarban, csak az osszes penzet cigire es italra kolti el. Azt hiszem, hogy minden szulo megerti, hogy nem a legidealisabb ez a helyzet. Eddig nem szoltam semmit, mert ugy voltam vele, hogy a fiam felnott, mi szulok nem mondhatjuk meg, hogy kit vegyen el es tenyleg egy rossz szavunk sem lenne, ha nem jatszana bele ebbe az ital, a cigi, a muveletlen viselkedes. Nem azt vartuk, hogy egy egyetemet vegzett lanyt vesz el, de ahogy irtam, tenyleg atlagon aluli a holgy kepesitese, viselkedni nem tud abszolut es hiaba 40 eves, borzasztoan eretlen gondolkodasu, csak pletyka es masok szidalmazasa (pl. munkatarsake, ismerosoke, szomszedoke) erdekli. Mi nem ilyen legkoru csalad vagyunk es fogalmam sincs, hogy a fiam miert van vele. Nagyon felek, hogy olyanna teszi, mint o maga, magaval rantja a melybe (mar sok szokast atvett tole igy is). Ti mit gondoltok? Mit kellene tennunk nekunk, szuloknek? Illetve kivancsi lennek, hogy ti szova tennetek-e a korkulonbseget, mert nekunk minden ismeros azt mondja, hogy ok eleve mar ezt sem engednek. A fiam egyebkent egy kifejezetten jo megjelenesu ferfi (a baratno is csinos kulsore), szoval nem ugy van, hogy nem lenne mas lany...mindenkit elutasitott eddig.
2010. júl. 21. 22:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"Szerintem túlzottan jófej voltál a lánnyal, nem értem miért baj, hogy nem járt szép ruhákban. "

Mert osszesen 2 bugyival es egy valtasnyi ruhaval jott ide (igen, ennyi volt neki, mivel minden penzet italra, cigire kolti meg persze etelre koltott meg, amig nem lakott itt nalunk). Szerintem ezeket a ruhakat is vagy 10-15 eve vehette es elhasznalodtak, mert az egyik nadragja a ketto kozul be volt foltozva, a masik meg ki volt szakadva. Szo szerint csovesnek nezett ki, mint tudod a varosban azok a koszos hajlektalan emberek. Na o ugy jott ide. Persze, hogy nem akartam, hogy ugy jarjon. Tehat nem arrol volt szo, hogy szimplan nem volt uj a ruhaja. Nagyon igenytelen volt magara, de a jot konnyen megszokta es persze a segitseget elfogadja, egy koszonom nem jon ki a szajan.

Azt elfelejtettem irni, hogy ami meg nagyon zavaro, hogy ugy hazudik, mint a vizfolyas es a fiam is felvette ezt a rossz szokast. Mar egymasra is hazudnak.

2010. júl. 21. 23:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát a házadban nemvagy köteles eltűrnöd vagy akár bármivel is támogatnod őt, de ha elküldenéd akkor fenáll az esélye, hogy a fiad is veletart. A nőnek biztos imponál, hogy egy fiatal szeretője van aki támogatja anyagilag ugyhogy, csak úgy lekopni nemfog.

De mivel a TI házatok ülj le beszélj velük, a házban vannak szabályok, aki ott él, az tartsa is be mert neki kell alkalmazkodnia hozzátok. Tilsd ki az alkoholt s cigit, káromkodást a házból.

Ha kell mond el mennyire ártalmas s ha magukat nem is sajnálják te nem tűröd, hogy téged mérgezzenek a füstjével.

Én s a párom is a szüleimnél lakunk s adunk is a rezsibe. Kérd őket meg, hogy a nő is száljon be a háztartásba 20-30ezerel mert kap ruhát, meleg ételt, szálást. Akkor azzon a pénzen se italt vesz.

Ha kell támogasd, hogy menjen elvonóra.

Rengeteg szülő nem lenne ilyen tapintatos mint ti egy felnőtt, csöves embert istápolni. Légy türelmes s tapintatos (egyértelmű, hogy nem a nő hanem a fiad érdekében) vele de határozottan húzz egy minőségi szintet amit elvársz. Biztosra veszem, hogy kiakad majd s kikel magából de mivel a fiad is látja, hogy teljesen normális s jogos dolgokat kérsz ezért talán felnyílik a szeme. Te csak őrizd meg a hidegvéred s ne tégy olyat amit felhasználhat ha ellenetek akarná uszítani a fiad.

kitartást

2010. júl. 21. 23:18
 13/15 anonim ***** válasza:
Döntsd el, bírod-e ezt nézni, és hogy meddig. Ha jól élnek nálatok, akkor nem fognak lelépni, ez biztos, hülyék lennének. Ne haragudj, hogy ezt írom, de én be sem engedtem volna a házamba egy ilyen nőt. Mi vagyok én, szeretetszolgálat? A konfliktust a fiaddal nem lehet kikerülni, de mindenképp a sarkadra kell állnod, hogy megvédd, és ne csússzon még lejjebb. Márpedig ez a sztori nem fog jól végződni, nem lesz a nőből egy Hamupipőke, csak annyit tehetsz, hogy okosan (csak te tudod mivel és hogy tudnál a fiadra hatni) a lelkére beszélsz, hogy ebből normális élet kettőjük között nem fog kialakulni, csak ő is lesüllyed a lány szintjére. Az meg, hogy nálatok a házban mit szabad és mit nem, keményen közölni kell, hisz a te otthonod, nem? Ha nem tetszik nekik, lehet odébbállni. Ne aggódj, kevés az esély, hogy a fiad nem fog visszakullogni hamarosan. Az anyagi dolgok a te kezedben vannak, ha mással nem is, ezzel mindent elérhetsz. Vagy a fiad képes lenne egyedül eltartani a csajt, külön lakva? Ha nem ,akkor te vagy a főnök!
2010. júl. 21. 23:32
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem 24 éves a fiam, nagyon szeretem, de nem engedném, hogy ideköltöztessen egy ilyen nőt. Sót, ebben az esetben a lakást, amit neki vettünk, ha majd el akar költözni sem adnám oda azért, hogy egy anyja lehetne káromkodós , közönséges alkoholistát odavihessen. Szerencsére neki korban hozzáillő, aranyos bnője van, de pont ezek miatt nem is írattam a nevére a lakást, mert egyik ismerősömnek a fia összeköltözött egy nővel, szakítottak, aztán még egy búcsúrandi, és lett egy gyerek. A nő közölte, övé a lakás, mert a gyerekkel nem lehet kitenni. Szerencsére ott is a szülők nevén volt a lakás, így nem adott a bíróság helyet a kérelmének. A fiú maximálisan támogatja a gyerekét, a nő meg azóta a 3, gyereket szülte a 3. pasasától. Szerintem ne engedd a nőt a házadba, ha a fiad ragaszkodik hozzá, menjenek albérletbe. Lehet, hogy akkor már nem is lesz olyan fontos a nőnek, mert lehet, hogy csak a pénzetekre hajt. Különben sem nézem semmibe az olyan embert, akinem törődik a gyerekével, hanem helyertte a fiatal srácokat csábítja el.
2010. júl. 22. 08:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Keress nekik egy albérletet.A fiad garantáltan hazaköltözik egy hónapon belül.

Még annyit:járj el hozzájuk hetente többször is látogatóba-hiszen úgy szereted őket,de ne szólj,ha rendetlenség van,ha nincs étel.Elég lesz,ha lát a fiad,és emlékezni fog,hogy nem így nőtt fel!

2010. júl. 22. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!