Van olyan, hogy az egyébként jól működő házasság csak azért megy tönkre, mert a házas felek szülei nem kedvelik egymást és ez valahogyan kihat a kapcsolatukra?
Köszönöm szépen a véleményeket.
Nem akartam leírni a konkrét esetet hogy ne befolyásoljam a válaszokat. Akiket én ismerek azok esetében férj és a feleség régebbi felmenői valamilyen földvita miatt haragudtak egymásra. Még a házaspár szülei sem beszélnek, sőt a fiatalabbak között az unokatestvér és a sógor sem szól a másik fél rokonaihoz. Ez a házasság azonban kiállta a próbát, férj és feleség a körülmények ellenére szeretik egymást és csak szokásos dolgokon kapnak össze, akkor sem emlegetik fel egymás "bolond fajtáját" mint ahogy ez hasonló esetekben sajnos gyakori.
És bizony ez nem kitalált dolog, nem film és nem regény, hanem ők a szomszédaim, ezért ismerem a történetüket.
Azt akartam kérdezni, hogy lehetnek-e olyan esetek amikor viszont a szülők viszálya befolyásolja a házas felek életét. Írtátok, amennyiben igen, akkor az nem jól működő házasság. Ez igaz, csak hát ugye a házasságok nagy része szépen indul, aztán előfordul az is hogy az egyik fél valamiért minden előzmény nélkül bekattan (mondjuk belép egy szektába, ilyet is tudok, ott kaputt lett a kapcsolatnak)
Szóval mennyiben meghatározó a szülői befolyás, csak ezt kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!