Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted egy gazdag és egy...

Szerinted egy gazdag és egy szegény ember között, lehet igazi őszinte barátság?

Figyelt kérdés
Őszinte véleményeket várok:D
2010. júl. 19. 14:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha már kisgyerek koruk óta barátok, akkor már volt elég idejük hozzászokni a dolgokhoz, igen.
2010. júl. 19. 14:41
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha két ember közt a barátság,a pénzről anyagiakról,nemi ,vallási hovatartozásról stb szól,akkor nem mert akkor az nem barátság,csak érdek,v látszat dolog.Az önzetlen barátság két ember egymás iránti szetetetéről, tiszteletéről,megértéséről,segítéséről szól,akkor igen,akkor lehet.
2010. júl. 19. 14:44
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez attol fugg, fugg a felek megfelelo intelligenciajatol. pl a jelenlegi ferjem mikor megismerkedtunk semmije sem volt, nekem van hazam, nem kaptam, eloteremtettem ketkezi munkaval, mi megis megvagyunk, sosem ereztettem vele h enyem tied. most mar a mienk es egyutt fektetunk be ujabb ingatlanokba. ugyanakkor a tesommal es nejevel ellentetbe utkozott, ok irigylik a sikereimet / unket, es ugy gondoljak h ebbol nekik is jar, csak ugy beulni a keszbe. en meg ugy gondolom h en is megdolgoztam erte ok is dolgozzanak meg. a lehetoseget megadtam nekik de ok nem lehetoseggel akarnak elni hanem az elkeszult eredmennyel, ebbol kifolyolag allando az ellentet koztunk. tehat van erre jo pelda es ellenpelda ez fugg javareszt a felektol.
2010. júl. 19. 14:45
 14/22 anonim ***** válasza:
Szerintem igen, általában akkor amikor a gazdagnak nincs túl sok barátja meg ilyesmi.Szóval simán lehet, de nem túl gyakori
2010. júl. 19. 14:48
 15/22 anonim ***** válasza:

a pénzt nem nevezném állandó tényezőnek, nézzük csak a válságot, hány ember került hónapok alatt szinte az utcára....

ha valakinek a helyén van a szíve és nem a pénze az összes értéke, akkor miért ne lehetne....

van egy pár nagyon kedves ismerősöm, akiknek a 6 számjegy felé közelít a fizetésük minden hónapban, de ettől még lehet velük napi dolgokról is beszélni, nem ciki azt mondani, h most nincs pénzem erre vagy arra....lehet azért mert ők is voltak kevesebb pénzből....

2010. júl. 19. 15:07
 16/22 anonim ***** válasza:
nem
2010. júl. 19. 15:10
 17/22 anonim ***** válasza:

iskolába volt egy srác, akinek mindene megvolt(van is :)) az hogy a haverjait suliidőben minden nap meghívta 1-1 túrórudira se kottyant meg neki. sokan tartottak tőle hogy jaj ők csórók, inkább nem is szólnak a sráchoz, de srác hihetetlen jófej, segítőkész és nem nagyképű! drága cuccait sokszor használta a közösség, az iskola segítésére (fotópályázat, rendezvényekhez kölcsön technika) és több igaz barátja van szerintem neki a "szegényebbek" mint a gazdagok közül. mert ő helyesen, az emberi értékeket tartja szem előtt, és a haverjaival is prbóálja nem érzékeltetni hogy ő gazdag (70ezres napszemüvegét, mintha egy párszázas vacak lenne olyan higgadtséggal adja kölcsön bárkinek, és ha kérdezik direkt lejjebb mondja az értékét)

szóval szerintem igen a válasz :)

2010. júl. 19. 15:14
 18/22 anonim ***** válasza:
A barátnőm egy keresett ügyvéd a férje vállalkozó.Én meg "csak" egy anya vagyok a párom kétkezi munkás.Igen lehet barátság. Nálunk az az íratlan kimondatlan szabály, hogy anyagiakról, jövedelemről nem beszélünk.Nagy melegben a gyerekekkel megyünk pancsolni a medencébe hozzájuk ezt én nagyon szeretem mert a strand nekünk megfizethetetlen.A gyerekek is jókat játszanak együtt.Más napokon a mi kis telkünkön nyársalunk amolyan hagyományosan bottal. Jókat beszélgetünk hülyéskedünk.Idén segítettek szedni az epret,együtt főztük a lekvárt.Persze egy olyannal aki fél hogy a körme alá megy a por nem tudnék barátkozni. Egyébként kismamaként ismerkedtünk meg.Sokáig nem tudtam hogy mennyire jól el vannak eresztve de megérdemlik.Sok közös téma van és amikor beszélgetünk nincs különbség köztünk az anyagiak miatt.Ehhez persze az is kell hogy olyan legyen a jómódú személyisége hogy ne vágjon fel.Én meg nem megyek hozzá kölcsönkérni,pedig biztosan szívesen adna.Ám a barátság nem erről szól. Gombázni is szoktunk, aztán náluk vagy nálunk megfőzzük amit szedtünk.:)Valahol ők egyszerű emberek maradtak.
2010. júl. 19. 15:14
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
Ez a gazdag jelleme határozza meg leginkább. Iskolatársam is gusztustalanul beképzelt ember 70 ezres dzsekikkel járt iskolába és abszolút nem zavarta, hogy a barátnőjének abortusza volt... Mert a szex az jó. De nem mondta kinek! Én ebben nem hiszek nem ismerek olyan gazdagot aki NORMÁLIS!
2010. júl. 19. 15:27
 20/22 anonim ***** válasza:

Valóban a jellemüktől függ. Nem csaka gazdag, hanem szegény ember jellemétől is.

Mi gazdagok vagyunk, vannak szegény barátaink.

Együtt megyünk nyaralni is, persze belföldre (ránk ez nem jellemző, de most miért ne?).

Előre szóltunk, oda megyünk a nyaralás során, ahová ők szeretnének és birják is anyagilag, nekünk mindegy.

Nem szoktunk villogni a pénzünkkel (másoknak se, de nekik pláne), igy ők nem érzik cikiben magukat. Amúgy meg NAGYON normális emberek, értelmesek, csak kevésbé szerencsések, mint mi.

Ennyi.

2010. júl. 20. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!