Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan változhatnék meg, hogy...

Hogyan változhatnék meg, hogy ne legyek önző és irigy?

Figyelt kérdés

21 éves leszek lassan, és nagyon szerencsétlen vagyok a szerelemben. Szenvedek, mert reménytelenül szerelmes vagyok. Itt a nyár, a szabadság, és a legtöbb hozzám hasonló (is) elmegy a párjával kettesben nyaralni, pihenni. Irigylem azokat, akiknek megadatott ez és szerencsések, hogy viszont szeretik őket. Minden álmom az, hogy én is elmehessek kettesben a szerelmemmel nyaralni vagy bárhova, a lényeg az, hogy EGYÜTT LEGYÜNK.

Nekem nincsenek barátaim, így barátokkal sem tudok elmenni sehova se.

Olyan nagy baj hogy azt kérem hogy viszont szeressen egy pasi? Amikor a világban mindenféle rosszat lehet hallani .. de nekem ez kell a boldogsághoz, hogy szeressenek. Önző vagyok :( És irigy :(

Hogy változhatnék meg?

20/L

2010. júl. 18. 21:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is már majnem feladtam, hogy lesz valakim. Beszéltem chates oldalon 8 hónapig egy 160 km-re lévő nálam fiatalabb fiúval. Már kezdtem naon szomorú lenni, hogy sose fogunk találkozni, de azért csak összejött! Ismerem a helyzetedet, de eljön az ideje énnekem is akkor jött el mikor már minden reményt feladtam és akkor jóvan nem lesz pasim. Hidd el akkor jön majd az igazi mikor nem is számítasz rá.
2010. júl. 19. 17:13
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Nagyon elgondolkodtatóak!

Azért gondolom magamat önzőnek és irigynek, mert irigylem mások párkapcsolatát (akiknek persze jól működik).

2010. júl. 20. 18:26
 13/14 anonim válasza:

(20/F) Tudod nekem is ugyan ez a problémám.

Miért nem lehet engem szeretni ? Mi megvetni való van bennem.

Sokat gondolkodtam és rájöttem hogy azért mert hülye vagyok. Nem vagy könnyű helyzetben.

A Szerelmet nem kell keresni , O majd megtalál.

Ahogy latom Romantikus alkat vagy es sajnos azt kell hogy mondjam ritka az ilyen Pasi.

és meg szomorúbb az hogy a romantikus lelkek többségben magányosak de ha egymásra találnak nagyon tudjak szeretni egymást és kitartani egymás mellet.

Elején Szerelem , Becsület , és évek után a Tisztelet ami össze tart egy ilyen pa'rt .

2010. júl. 21. 22:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Az alapvető probléma azzal van, hogy te nem "egy" pasit akarsz, hanem "egy bizonyos" pasit.

Kevered a fogalmakat: szerelem és vágy. Te nem vagy szerelmes (majd később elmagyarázom), amit érzel, az csak vágy.

Miért nem vagy szerelmes? Azért, mert szeretni csak azt tudod, akit ismersz. Ha nem ismered kívül-belül tetőtől-talpig, akkor mit szeretsz benne, a külsőségeket? Vagy azt, amit te beleképzeltél (biztosan kedves, aranyos...)? Ha nem ismered, egy magad alkotta álomképbe vagy szerelmes, nem őt szereted.

Ismerni pedig nem ismerheted, ahhoz együtt kellene lenned vele tartósan, netán együtt is élni.

Úgyhogy ezt a "reménytelenül szerelmes vagyok" dumát a saját érdekedben gyorsan felejtsd el. Görcsösen ragaszkodsz egy pasihoz, róla álmodozol, miközben nem nézel körül, és elszalasztasz más lehetőségeket, mondván, hogy nem szerettél beléjük első látásra.

Amit csinálsz, az egy tipikus védekezési mechanizmus. Tudat alatt félsz belevágni egy valódi kapcsolatba egy hús-vér férfival, ezért "szeretsz bele" reménytelen esetekbe. Ezt nem zárja ki az, hogy egyébként viszont nagyon vágysz párkapcsolatra. Egyszerűbb reménytelenül szenvedni, mint bevállalni egy esetleges kudarcot. A jelenlegi állapot szar, de biztonságos. Ha ismerkednél, az veszélyes lenne, mert még tapasztalatlan vagy.

Nem hinném, hogy önző és irigy lennél, legalábbis nem olyan mértékben, hogy az kirívó lenne. Nem ebben kéne változnod, hanem gondolkodásban kellene megérni egy párkapcsolatra (reménytelenül az ember 12-16 évesen rajong pasikért, utána kinövi), és nyitottabbnak lenni.

Nincsenek barátaid... miért? Nem hiszem, hogy olyan rossz ember lennél. Sokkal inkább arra tippelek, hogy nagyon zárkózott vagy, nem tudsz kapcsolatokat teremteni, nem engedsz közel magadhoz senkit, nem bízol senkiben. Így nem fog menni. Kellene venned pár önismereti könyvet, és rájönni, milyen vagy és milyen partnerre vágysz.

Nem ezoterikus szarságokra vagy hogyan pasizzunk baromságokra gondolok, hanem normális pszichológiai könyvekre.

2010. júl. 22. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!