Elvette a kocsim azt mondja nem adja oda. Mit tehetnék?
08:16-os vagyok még annyit:
- elnézèst pár elírásért
- a 100 Ftot nem "jófejsègből" kéne visszafizetni, hanem mert így az esetnek jogi, dokumentált nyoma marad ami később akár felhasznalható ellene egy per soràn (a "b)" tervvel ellentétben)
-nagyon fontos, hogy a sajàt irataid, a tulajdonaidhoz tartozó iratok nàlad legyenek
08:16os vagyok
Kèrdező mit nem értesz azon, hogy nem legális amit csinál de bàrmit megtehet ameddig hagyod neki?
Ha aláírod a papírt akkor övé a kocsi, ha nem írod alá akkor hamisíthatja az aláírásod vagy megverhet, megölhet, összetörheti a kocsidat.
Engem már csak az érdekel, hogy mièrt nem csinálod azt amit mind javasoltunk neked, miért tartasz még itt? (Mármint azon kívül, hogy kamu a kérdés.)
Amúgy pàr válasszal ezelőtt még azèrt nem laktál a sajàt lakàsodban mert kiadtad... és ez nem ad arra vàlaszt mièrt nem mentél akárhovà csak onnan el.
Ha szépen kéred akkor nem fogja visszaadni a kulcsodat és nem fog békén hagyni, csúnyàn ràfàzol ha a helyzeted igaz és te nem csinàlsz semmit... Mivel mindenképp az autòdra fàj a foga én inkább a "4a)" lehetőséget vàlasztanàm, mert muszàj dokumentàlnod a törtènteket, hogy később ne legyen visszaélés. A rendőrökkel és a baràtaiddal együtt a szerelőket is hívhatod, akkor nem lesz vàlasztàsa (termèszetesen a kocs tulajdonlapja legyen nàlad).
Ha megint jösz valami idióta kifogàssal miért halogatod a költözést, akkor mikrofonozd be magad vagy kapcsold be a telefonodon a diktafont mikor beszéltek, mert akkor lesz bizonyíték a kezedben.
Ne írj alá semmit.
Leírom, én mit tennék a helyedben (hasonló az 50. válaszhoz). Érdemes rá felkészülni, megtervezni a teendőket, összeírni, milyen saját holmijaid vannak a közös lakóhelyen.
- sürgősen keresnék egy albérletet, amit a másik lakás bérleti díjából tudok fizetni.
- beszélnék pár megbízható emberrel (barát, szülő, testvér), akiben biztos vagyok, hogy nem jár el a szája, elmondanám nekik a terveimet, segítséget kérnék.
- amikor ez megvan, kivennék egy nap szabit. Lefotóznék minden értékes tárgyat (közös, saját, másiké), később még jól jöhet. A kocsikat már korábban körbe kellene fotózni. Összeszedném azt, amit el tudok vinni, és a fontos iratokat (számlák, autók papírjai stb.) - amit nem viszek el, azokat lefotóznám.
- a saját holmijaimat, amit tudok, elvinném az albérletbe, barát, család, vagy költöztető segítségével, mielőtt még hazaér a pasas.
Innentől kezdve szigorúan csak írásban kommunikálnék vele, a telefont nem venném fel. Írnék neki egy e-mailt, hogy mikor és hol kérem átadni a kocsit és annak kulcsait, forgalmiját. Ehhez igénybe vehetsz ügyvédet is, ha nem akarsz vele találkozni, de lehet a helyszín a rendőrség előtt is. Nem árt, ha van veled valaki, amikor találkoztok, támogatás és védelem céljából.
Ha felszabadul a lakásod, át tudsz oda költözni. Ha nem adja át a kocsidat, egyéb holmijaidat (ha maradt még nála valamid), fordulj ügyvédhez, hogy írjon neki felszólítást, követelhetsz tőle használati díjat is. Ha összetöri a kocsidat vagy bármidet, nálad lesz a fénykép, milyen volt előtte, a kárt köteles lesz megtéríteni. Az árkülönbözetet majd akkor fizesd ki neki, ha már kiadta neked a saját holmijaidat. Itt még az a kérdés, marad-e nála közös vagyontárgy, mert akkor annak a fele értékét is kérheted, hogy fizesse ki neked, illetve beleszámíthatjátok a 100.000 Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!