Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék drága...

Hogyan segíthetnék drága Édesapámon? Apukám 56 éves, kb.16 éves kora óta cigizik és 20 éves kora óta iszik, tehát alkoholista.

Figyelt kérdés

Ha valami fájdalma van, eltitkolja. Sosem jár orvoshoz, fogorvoshoz, és sorolhatnám. A gyomra állandóan ég évtizedek óta, szódabikarbónát szokott bevenni erre. Gyakran köhög, fáradékony, sárga a szeme fehérje, és lomha, lassú a játása.

Szülei rákban haltak meg viszonylag elég korán (apja 50 éves kor körül). A családdal keveset beszél, sokat tűnődik, gondolkozik. Velünk sem jó a kapcsolata. Ennek ellenére nagyon féltem, és nagyon szeretem!!! Már minden nap imádkozom érte (és a családomért), és szeretném elérni, hogy változtasson életmódot: tegye le a cigit, amit már nem egyszer próbált egyik napról a másikra,, sikertelenül, és az italt. Rettentően konok és makacs, a segítő szándékot durván elhajtja, azt mondja: "majd én tudom nekem mi a jó, te ne foglalkozz vele" és ehhez hasonlók. Sokszor kiabál is, ha utalgatunk a kevesebb cigizésre, vagy italozásra (mondjuk ez "érthető"). Egyszerű fizikai munkás, egyszerű és maradi gondolkodású ember.

Kicsit bő lére eresztettem, de muszály volt képet adni apukámról, hogy tudjatok javasolni ötleteket.

Szeretném, ha elmenne orvoshoz, kivizsgáltatná magát, és hallgatna a segítő emberekre! Ez az állapot neki sem jó! Erre példa, hogy többször nekiveselkedett a cigileszokásnak is.

2010. júl. 17. 19:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2010. júl. 17. 20:23
 12/19 anonim ***** válasza:
És azért ajánlok szci-t kivételesen, mivel ha találsz ezzel foglalkozó önkéntest, azzal többet érsz mintha egy fizetett pszihiátert fogadnál akihez el kell rángatnod az apádat..
2010. júl. 17. 20:27
 13/19 A kérdező kommentje:

Hmm, és hol találhatnék ilyen szcientológust? Bár attól tartok, elzavarja egyből apu, ha rájön miféle...

Apukám anyja, akihez ő kötődött, nagyon vallásos volt, apu ennek ellenére sem, bár bérmálkozott. Anyukája sem tudta leszoktatni ezekről a szokásairól.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. júl. 17. 20:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Ha ez nem válna be, vagy óckodsz ettől, akkor megpróbálnék a helyedben beszerezni kedélyjavító szereket, antidepresszánsokat, amiket apád tudta nélkül kell bejuttatnod a szervezetébe.

Veszélyes, és illegális ezt csinálni, de nem tudsz mást csinálni...

Az én apám is ugyanezt csinálta, csak az volt a különbség, hogy én nem szerettem!!

Így hagytam, hogy kinyírja magát.

2010. júl. 17. 20:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy kiderülne számára mi is az a szcientlógia.

Amúgy sztem simán találsz a googléban, vagy az iwiven.

2010. júl. 17. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:

A Szcientológia nem vallás, csak az adómentesség miatt van annak nyilvánítva..

Gyakorlatilag egy üzlet..

De bizonyos szinten valamennyire hatékony is, ha nem viszik túlzásba.

Az a baj a szcientológiával, hogy egy szintig hatásos, de önmaga ellen nem véd meg!

2010. júl. 17. 20:35
 17/19 A kérdező kommentje:

Alkoholra gyógyszer? Apu minden nap részegre issza magát. Azzal nem ártanék neki?

Pszichológus az unokatesóm, ő azt mondta, nem tudok rajta segíteni, hagyjam, mert az az Ő döntése. Ok, tudom, hogy így igaz, nem is erőltetni szeretném, csak jobb belátásra bírni. Így nem boldog, az tuti...

2010. júl. 17. 21:07
 18/19 anonim ***** válasza:
Ahogy látom a faterodra ütöttél, legalábbis "egyszerűségben"... Szerintem szólj egy Jedi mesternek, majd ő meggyógyítja.
2010. júl. 18. 13:07
 19/19 anonim ***** válasza:
62%
Sehogy. Már évekkel ezelőtt véglegesen elb.aszta az életét, korán és nagy fájdalmak között fog meghalni. Mindenki a saját szerencséjének kovácsa, az apád olyan döntéseket hozott, melyeknek egyenes következménye a mostani állapota. Ha le is teszi a cigit, már tiszta kátrány a tüdeje, ha abba is hagyja az ivást, már régen tönkrement a mája.
2010. júl. 19. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!