Miért nem lehet ennek a maradi szokásnak véget vetni? Tűrnétek csendben, vagy "csak azért se" mennétek ezek után?
Minden vasárnap anyósoméknál kell ebédelni, jönnek a párom tesójáék, a két dédszülő, és mi. Ugyanaz a menü mindig. Húsleves, rántott csirke-rántott gomba, rizibizi, krumplipüre. Desszertnek palacsinta és tiramisu. Már a könyökömön jön ki, sokszor nem is esszük tele magunkat, és hazafele inkább megállunk valahol. Ez a másik, hogy míg sógornőmék 3 utcára laknak, addig nekünk ez odavissza 1-1 óra. Előltte ugye elkészülni, nekiindulni, stb. Konkrétan a fél napunk odavan.
Jelenleg várandós vagyok, és mondtam, hogy baba, kisgyerek mellett ez biztos nem lesz, vagyis javasoltam, hogy csökkentsük mondjuk havi 1-re. Erre családi botrány lett, hogy hát náluk ez már így van 15 éve, a vasárnap a családé és hogy nem 4 év kapcsolat után fogok én ott dirigálni, majd ha ők nem lesznek, majd változtathatok.
Csak rajtad és a férjeden múlik, hogy milyen hagyományokat tartotok meg. Nem anyósod dirigál és nem is fog soha, csak ha fejet hajtotok. Már gyerek nélkül is külön család vagytok, saját szokásokkal és ha abba nem fér bele a kötelező vasárnapi rántott csirke, akkor max puffoghatnak. Már az is csoda, hogy 4 éve nem hagytátok ki.
A (most már) férjemmel összeköltözés után rögtön változtattunk az addigi szokásokon. Ő egyedülállóként és kapcsolatban is például minden ünnepet a szüleivel töltött, velem viszont már kettesben töltötte a karácsonyt is. Vádaskodás, sértődés, "dehát a család!?", minden volt, de idővel beletörődtek. Mióta gyerekünk van, a szentestét sem töltjük máshol, csak a saját otthonunkban. Még most is próbálkoznak, meghívnak, hátha ... De a gyerek státuszt már elhagytuk, a mi családunk szokásai szerint élünk.
Ilyesmit kéne elmondanotok anyósodnak is.
Mit havi 1? Meg mi az, hogy kell? 3 havonta elég... karácsony, húsvét + anyós, após szülinapja. Kész 😃 Ennél több semmilyen illem szerint nem kell, csak rajtad áll, hogy mész-e.
Párodnak ha ez kevés, akkor meg el tud menni egyedül is, nagyfiú már, nem kell fognod a kezét 🙂
Az hogy 15 ève ez van az egy dolog. De ti már külön család vagytok, ők milyen alapon dirigálhatnak nektek hogy menni kell?
Pláne majd kèsőbb a babával.
Majd ha szoptatsz,fáradt leszel, biztos nem arra vágysz hogy autózgassál, hanem hogy nyugodtan otthon legyetek.
Ezt így megmondanám nekik. Vagy megèrtik vagy nem.
Felnőtt emberek vagytok.
Na kerdező mi történt azóta?
Továbbra is anyós dirigál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!