Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleimnél éltünk a házasságun...

Hajnalmol kérdése:

Szüleimnél éltünk a házasságunk alatt most elváltunk 19 év után. A volt párom olyan követeléssel ált elő hogy amit a szüleim házára költöttünk annak a felét szeretné. Ennek lehet jogi alapja?

Figyelt kérdés
2019. okt. 11. 23:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
33%
Bocs, de házasságban az "ingyen lakott" az nem állja meg a helyét. (Ha élettársak, akkor talán igen). Házasságban olyan jogon lakott ott, hogy ő a törvényes házastárs.
2019. okt. 12. 12:33
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

Ennek sok ága-boga van.

Beszéljetek egy űgyvéddel,erre csak ő tud pontos választ adni.

2019. okt. 12. 12:57
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
Időpont ma 09:07-es: hol olvatál oylat, hogy a feleségnek van "új pasija"????
2019. okt. 12. 15:21
 14/17 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem meg teljesen mindegy, hogy mit tudsz igazolni számlával és mit nem, ha egy kis tisztesség van benned, azért azt belátod, hogy igen, jár neki valamennyi. Azért gondolj bele, az ő pénze is benne van abban, hogy a szüleid házát szépítgettétek, újítgattátok.

Na ezért nem szabad más házára egy forintot sem költeni.

2019. okt. 13. 05:27
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Egyébként páromtól úgy váltam el hogy nem követeltem tőle gyerektartást pedig még járna és ami a poén hogy még a családi pótlékot is ő veszi fel a gyerek után.
2019. okt. 14. 14:58
 16/17 anonim ***** válasza:
62%

Nem vagyok híve a civakodó valasnak, de ha ő így áll hozzá, akkor ne hagyd magad. Fogadj ügyvédet és nemhogy ti fogtok fizetni, hanem ő visszamenőleg a gyerek tartást és a jogtalanul felett pótlékot.

A ház terén meg egyrészt számlával kell igazolnia, hogy miket vett. Másrészt a ház amortizálódik a használat során, szóval nem fogja visszakapni mondjuk a szobafestés árát, hiába tudja bizonyítani, hogy ő fizette.

Bútorok, háztartási eszközöknél inkább jogos a követelés. De felújítás jellegű kiadásoknál egy forintot sem fog kapni, ha te szerzel előbb ügyvédet és kiallsz magad mellett.

A gyereketektol is elveszi a pénzt, nem csak tőled..

2019. okt. 14. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:
90%
Egy jól menő üzletember barátom (2szer vált) azt mondja, egy úriember egy valaskor egy bőrönd ruhával távozik és pont. Azóta is jól menő üzletember.
2021. aug. 5. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!