Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is elég ennyi...

Szerintetek is elég ennyi segítség?

Figyelt kérdés
Férjemmel mindketten teljes állásban dolgozunk vezető beosztásban. Van két viszonylag kisebb gyerekünk. Ő viszi őket reggel oviba, este fürdeti az egyikőjüket. Hétvégén eljön velünk kirándulni ha úgy adódik, gyakran elpakol, ha nagy a rumli. Azt mondta, nem tud ennél többet segíteni, fáradt hozzá. Minden egyebet én csinálok, akinek van gyereke, tudja, mi minden egyéb van, nem részletezem. Szerintetek is ez a maximum egy férfi részéről?

2019. szept. 30. 11:07
1 2
 11/16 Gabóca Kabóca ***** válasza:
60%
Nekem elég lett volna...Csak én hordtam a gyereket oviba,soha nem segitett a pakolásban,nem furdette egyik gyereket sem.Az exem.Most annak nem segit semmit akiért elhagyott.A te férjed elég jo apa és férj szerintem.A nagy átlag erre mifelénk fele ennyit sem tesz.Legyintenek:az asszony dolga...
2019. szept. 30. 14:55
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nem. A gyerekhez nem lehet fáradt. Csak fordítsd meg a nemeket: ha te csinálnál annyit, mint a férjed, klassz anya lennél, vagy lehurrognának? Az utóbbi.

Anya sem mondhatja, hogy most le vagytok szarva, fáradt vagyok.

Egyébként mikor olvastam, hogy "hétvégén eljön velünk kirándulni", akkor újra elolvastam az elejéről, mert azt hittem, a volt férjedről beszélsz, csak elsiklottam felette.

2019. szept. 30. 15:18
 13/16 A kérdező kommentje:

9-es, olyanokat írsz amiket én nem mondtam. Nem akkor takarítok, mikor Ő dolgozik, hanem hétvégén, mikor a többiek délutáni sziesztáznak. Szóval nem mondtam, hogy minden percben gyerekezik, hétvégén minimum fél-egy napot igyekszem hagyni pihenni, addig lent vagyok a gyerekekkel egyedül. Nem, nem várom el, hogy szabadságot vegyen ki a programok miatt. Azokat én oldom meg munkaidőben, ezért este 8-9 között még egy-két órát dolgozom otthon.

Este mikor neki eljön a pihenő ideje (nagyon későn, bőven van este 20, tehát ő is maximálisan jogosan fáradt és iszonyat sokat dolgozik, nem tagadom), nekem jön még 1-2 óra munka.

Arra voltam kíváncsi mindösszesen, hogy a családon belül egy férfi részéről ez a mértékű segítség átlagosan jónak számit e vagy sem. Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki azt szuri le, hogy én csinálok kevesebbet, de ezt is köszönöm, gondolkodok rajta.

2019. szept. 30. 16:45
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Nincs gond pároddal így le írva.segit amiben tud.
2019. okt. 1. 06:10
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem érthető, hog fáradt vagy, és igazságtalannak érzed. A férjed szerintem nem is veszi észre, hogy milyen szerencsés helyzetben vagytok, és nem értékeli, hogy részedről miylen éldozat a mindennapok megoldása, és hogy nemcsak ő fáradt, hanem te is, csak neked nincs más választásod. Én a helyedben nem használnám ki ennyire, hogy neked rugalmas a munkaidőd, neki meg nem. Nyilván Te is sokkal jobban járnál, ha nem csúsztatnál, hanem megcsinálnál mindent, amit kell egyben, aztán letennéd a lantot, és nem éjszaka hoznád be a munkáddal azt, amit a gyerekezés miatt kihagysz. Hallod, akik szerint ez így rendben van, azok voltak már gyerekkel? Borzasztó fárasztó még hallgatni is a csacsogásukat, nemhogy minden napi teendőt ellátni velük kapcsolatban, de tudom, a jó anyáknak minden perc kincs, ami feltölt és boldoggá tesz! Az meg szerintem nem igazságos, hogy amíg a család sziesztázik, Te takarítasz egyedül. Neked nem jár a szieszta; mi vagy Te ingyen házicseléd? Tisztában vagyok vele, hogy a háztartások java részében pont ez megy, ami nálatok, sőt, még szerencsés vagy, mert legalább reggel "besegít" a férjed, és nem főzöl este, de akkor se tartom normálisnak. Szerintem meg kellene próbálnod azt, hogy ossztátok meg a napokat, mikor ki jön el hamarabb a munkából, ne csak Te szívj, a hétvégét meg rendezzétek át, hogy ne egyedül takaríts. Neki ez a felállás jó, de neked nem. Te nem érdemelsz olyan megoldást, amivel te is elégedett lehetsz?

És tudom, lehet támadni: nekem nincs gyerekem, és nem is lesz, úgyhogy csak osztom az észt és a megértésemről biztosíthatlak. Mi a férjemmel nem akarunk ilyen mókuskerékben élni, köszönjük szépen. Mindennek ára van, és nekünk a nyugalmunk, meg a saját függetlenségünk többet ér, mint az, hogy potenciálisan tönkremenjünk abban, hogy állandóan a másikra mutogassunk, hogy mit csinál, meg mit nem, mert a környezetben mindenhol ezt látjuk. Egyikőnk se akarja saját magát beáldozni a gyerekezés oltárán, márpedig nekünk nagyon sokmindenről le kellene mondani. Ti viszont vállaltátok a családalapítást, gondolom, mindketten jelen voltatok a döntéshozatalkor, úgy illene, hogy ketten is viselitek a terheit, és neked láthatóan aránytalan a terhelésed, amin változtatni kell, mert Te sem vagy alacsonyabbrangú, mint a férjed, te sem érdemelsz kevesebbet, és ezt meg kellene értenie, vagy valamilyen módon kompenzálnia, ha békében akartok még pár évtizedet lehúzni egymás mellett!

2019. okt. 1. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Neked mikor jut időd a sziesztára? Téged mikor hagy a férjed pihenni? Ahogy te őt?
2019. okt. 1. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!