Nulláról kezdeni új életet nagyon nehéz lenne?
Spanyolország??? 🧐 Barátom, tudnad mennyi spanyol vendégmunkás van Németországban vagy Angliában... Szerinted miért?
Nincs rendőrség. Az miért jó?
Gondolom nyelvtudásod nulla, így keress egy munkaközvetítőt és irány takaritani vagy egy gyár ahol a szállás biztosítva van. Kezdd el tanulni már most az adott ország nyelvét és egy szakma sem árt. Hentes, ács, gipszkartonos, cnc, lakatos, ezeket mindig keresik. Ajánlom Ausztriát vagy Németországot. Esetleg Nyugat Magyarországon a gyárakat, ott is biztosítanak szállást és kb. Havonta200-250 nettot megkereshetsz.
Mondanám, hogy igen, de az életed most is nullán van, szóval mindenképp nulláról indulsz...
Én azt javasolnám, hogy itthon legyél valaki előbb. Mert aki itthon életképtelen, az külföldön is az lesz... nyelvtudás nélkül pláne!
Jelentkezz képzésre megyeszékhelyre, nappalira, egy szakma jól jön. Kapsz hozzá diákigazolványt, felvesznek kollégiumba (olcsó), vannak támogatások, ösztöndíj idővel, mehetsz azonnal diákmunkázni (gyár, árufeltöltés mindig van, 8-900 nettó körül/óra). Vagy ha duális képzés, akkor az szívás, kevesebbet lesz erőd dolgozni, de többet ér majd a tapasztalatod képzés után.
Nem ártana egy érettségi sem, hogy komolyan vegyenek. A helyesírésod nagyon hiteltelenné tesz, ez rögtön hátrasorolja az önéletrajzodat a munkáltatóknál, amikor szakmádban szeretnél majd elhelyezkedni. Kell a jó helyesírás!
Érdemes elkerülni minden függőséget: dohány, alkohol, koffein, játékgép, stb... ezek nagyon le szokták zülleszteni a hozzád hasonló körülményekből érkezőket. Inkább egy sportnak, hobbinak élj, abban vezesd le felesleges feszültségedet! 🙂
Elhiszem, hogy Görögország szépnek tűnik innen, hacsak néha kimész semmit tenni, és Spanyolország is csoda hely, ha éppen egy jó cikket sikerül találnod róla. De mielőtt kimennél bárhova, gondold végig lépésenként, mit tennél.
Tegyük fel, a kiutazásig eljutsz a meglévő pénzedből. Hol laknál? Ezt miből fizetnéd? Mihez értesz, milyen végzettséged van? Van-e munkatapasztalatod? Milyen munkát tudnál elvállalni? Hogyan fogsz állást találni? Milyen nyelven beszélsz az interjún? Mivel győzöd meg őket, hogy téged válasszanak az állásra a tapasztaltabb, nyelvet és helyi kultúrát ismerő helyiekkel szemben?
Mi lesz, ha hetekig vagy hónapokig nem találsz állást? Van annyi tartalékod, hogy megélj addig? Van hova hazajönnöd?
Mik a hosszútávú céljaid? Örökké gyári munkás szeretnél lenni Görögországban, vagy szeretnél továbblépni? Ha igen, azt hogyan tervezed?
Ha ezekre mind van ésszerű terved, akkor érdemes szerencsét próbálni. De az a helyzet, hogy külföldön sem könnyebb. Betanított munkát itt is találsz, és a végzettség nélküli kezdőket máshol sen fizetik agyon. Külföldön is elvárják, hogy 12 órázz, ott is rengeteget kell dolgoznod ahhoz, hogy megélj és ott is bármikor lecserélhető vagy. Ha bajod van, ott sem fog érdekelni senkit, csak neked lesz ezerszer nehezebb, ha nem beszéled a nyelvet, nem ismered a körülményeket, stb.
Ha tényleg ki akarsz törni a mostani helyzetedből, elérhetőbb tervekkel kellene előállnod. Jelentkezz egy gyárba, ahol adnak szállást és próbálj minden hónapban félretenni. Kevés is számít. Ragadj meg minden tanulási lehetőséget. Rengeteg online anyag van, amikkel magadat is tudod fejleszteni teljesen ingyen, és sokkal növelik az esélyeidet. Pl. a helyesírásod sokat ront az összképen, ezért ezt fontos lenne fejleszteni. Az is hasznos, ha megtanulsz jó önéletrajzot írni, néhány alap kifejezést idegen nyelveken, elolvasod, hogyan legyél sikeresebb egy interjún, tájékozódsz a világ társadalmi/gazdasági dolgairól és megtanulod az ezekkel kapcsolatos kifejezéseket. Ezek olyasmik, amiket magadtól megtanulhatsz ingyen a neten, ha szorgalmas vagy, és nagyon hasznosak.
"De a nagyhejzet meg az hogy én azért tettem fel ezt a kérdést mert nekem a barátnőm görög országba van és kocsival szoktam menni hozzá de nekem meg nagyon tetszik görög ország és munkát találni meg ijesmi"
Most akkor Spanyolország vagy Görögország?
Döntsd már el. Meg amúgy is. Én az írásodból nem sok jót nézek ki (jó,én is hibázok,de nem ennyit),szóval végezd el a középiskolát (de azon sem csodálkoznék,ha először a 8 általánost kéne elvégezned),utána keress munkát,gyüjtsd a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!