Hogyan lehetne ezt az egész helyzetet békés módon megoldani? (Már ha ez lehetséges)
Sziasztok. Próbálok rövid lenne, de van egy olyan érzésem, hogy mégis hosszúra fog sikeredni, szóval csak az olvassa el, akinek ez nem probléma. :D
Tehát az alap felállás: én 28 éves nő vagyok, a férjem 29 éves, akinek van egy 30 éves nővére. A nővérének pedig van egy majdnem 4 éves, pokolian hisztis lánya.
Az egyik probléma az, hogy a nővére, most hogy ők is felköltöztek Pestre, előszeretettel passzolná ránk a lányát, hogy tudjon a férjével kettesben pl ide-oda menni. De ez már havi szinten többször előforduló dolog. Tudni kell, hogy egyikünk sem tud mit kezdeni egy kisgyerekkel, nem is akarunk sajátot, többek között ezért is, mert idegesít a sírásuk, hisztijük. Márpedig a sógornőm lánya borzasztóan hisztis és szemtelen. Mindenért nyavalyog, semmi sem jó neki, bármit is csinálsz, nem fogad szót, kiröhög, tehát elég neveletlen.
Ettől független többször vigyáztunk már rá, de most már kezd teli lenni a hócipőnk nekünk is, hisz mi is csak hétvégén tudnánk pihenni és kettesben bármit is csinálni. Most nemet mertünk mondani a gyerek vigyázásra és elmagyaráztuk normálisan, hogy egyszerűen nem tudjuk kezelni a kislányt, értsék meg, hogy nekünk se viccből nincs gyerekünk és nem is lesz, de természetesen sértődés és duzzogás lett belőle, hogy mi az hogy.. Én kiakadtam, hogy még mi vagyunk a gonoszak és számon kérik, hogy mégis miért nem vállaljuk a gyereküket, így elküldtem a francba őket, a férjem is összeveszett a nővérével. Ééés még nincs vége, mert a sztori végére megjött anyós is, aki szintén hegyi beszédet tartott arról, hogy miért nem vagyunk képesek pár órát vigyázni az ő kis unokájára és megint rákezdett a "Mi az, hogy én nem akarok szülni" monológra. Ugyanis amióta megtudták, kiakadtak és bizonyos időközönként felhozzák és győzködnek, hogy de, de kell a gyerek.. Na mindegy, ez most más téma.
Anyósom egyébként beteg, vagyis valami probléma van a gerincével, csigolyáival, nagyon nehezen tud menni, fáj a háta, ő így csak ritkán tud vigyázni az unokára, hisz nem tud pörögni, futni, jönni-menni a 4 éves kislány után.
Aztán ehhez még hozzájött az is, hogy most vasárnap reggel 9-kor lesz a férjem egyik unokatesója gyerekének a keresztelője, amire anyós hívott minket is, hogy menjünk. Azonban a most vasárnap nekünk nem jó, mert egyrészt szombaton megyünk egy buliba, amire már megvannak a jegyek és jó eséllyel hajnalig fog tartani, másrészt ettől függetlenül vasárnap délelőttre is van programunk. Na erre anyós kiakadt, hogy hogy lehetünk ilyenek, biztos ez is azért van, mert mi gyerekgyűlölők vagyunk, mert normális ember vágyik utódokra stb.. :D Én nem is értettem. Egyrészt nem vagyunk gyerekgyűlölők, másrészt eleve nem erről van szó, hanem hogy van programunk, de meg se hallotta. Tehát barátom összeveszett konkrétan az egész családjával és nekik szent meggyőződésük, hogy mi vagyunk a hibásak. Engem ez különösebben nem hat meg, de valahol idegesítenek a történtek, a férjemen meg látom, hogy felrobban és mondta, hogy nem fog szóba állni velük, amíg bocsánatot nem kérnek, de a gond az hogy ha ez meg is történik, mindketten pontosan tudjuk, hogy egy idő után megint kezdődik az egész elölről, a nővére ugyanúgy megpróbálná ránk erőszakolni a gyerekét. Mégis ezt a helyzetet, hogy lehet a helyén kezelni? Vagy haragban leszünk vagy bébiszitterkedünk, amikor csak azt akarják?! Nyilván utóbbiba úgy se mennénk bele, csak nem látom hogyan másképp lehet ezt a helyzetet orvosolni..
Szerintem ti túl reagáltok mindent.A Keresztelő, ha hívtak sokkal fontosabb esemény mint egy buli.Buliba máskor is lehet menni, de keresztelője egyszer van életében egy gyereknek.Elképzelem, az én gyerekeim keresztelőjére nem jönne egy meghívott rokonom,mert bulizott.Hát, igencsak rosszul esne, innentől én is lesz...őt.
A gyerek dolgot is túllihegitek.Nem tudtok vele bánni, nem a gyerek hibája.Sajnálom szegény kislányt! Az anyja lepasszolja, a nagyanyja se törődik vele, ti meg nem óhajtjátok.Szerencsétlen ezt látja,érzi.Csodálkoztok hogy 4 évesen így reagálja le?Bosszúból, dacból visszatöröl ilyen viselkedéssel.
Nálunk is van egy kislány a családban, 4 és fél éves.El van kényeztetve, hisztis is, öntörvényű, de mindenki imádja,közös összejöveteleken mindenki vele játszik, szeretgeti.Mindjárt más így gyereknek lenni, mint egy megtűrt, de kiutált gyereknek!
Szerintem önzők vagytok.Az rendben, hogy mindenki úgy éljen ahogy neki jó.De van alkalmazkodás is a világon, amikor másokért megteszünk olyat is, ami pont nem jó nekünk.Ne ez legyen túlsúlyban, de ilyen is legyen.
Ha szeretnéd azt a kislányt,másképp viselkedne.Ő így fejezi ki, hogy érzi nem ragaszkodik hozzá senki.
Kedves utolsó, talán ha tudnál olvasni és szöveget értelmezni, akkor láthatnád, hogy vagy 4x leírtam, hogy már hetekkel ezelőtt lefixált PROGRAMUNK van vasárnapra!! 3 napos wellnesbe megyünk a Balatonra, elnézést hogy nem fogjuk lemondani az egészet, úgy hogy már ki is van fizetve!
Tényleg nem értem miért kéne mindent sutba vágni egy keresztelőre miatt, ahova ráadásul a férjem maga mondta, hogy nem is akar menni, hisz az unokatesójával nulla kapcsolata van és ráadásul anyós okoskodott, hogy menjünk, az unokatesója egyelőre nem is tett említést sem a keresztelőről.
Ez az egyik. Tehát még egyszer: nem a buli miatt mondtunk nemet. A másik: nem kell ahhoz gyerekem legyen, hogy lássam egy gyerek baromi neveletlen. Ezt a rokonok közül is többen megmondják, a férjem is hisztis, szófogadatlan gyereknek tartja a kislányt, csak rajtunk kívül még senki nem merte a szemükbe mondani! Nem arról van szó, hogy amiatt tartjuk annak, mert nekünk nincs érzékünk a gyerekekhez, hanem arról amit a két szemünkkel látunk és tapasztalunk. A saját anyját és apját leszarja a kiscsaj, egyszerűen mindent ráhagynak és a fejükre nőtt, hiába próbálsz vele kedvesen viselkedni, most épp a mindenáron rosszalkodós korszakát éli, ami gyakran jár azzal, hogy megrongál dolgokat. (mint nálunk pl a vázát...). És mint írtam, ennek ellenére többször vigyáztunk már rá és a képességeinkhez mérten mindent próbáltunk megtenni annak érdekében, hogy jól érezze magát a kislány. Egy szóval nem mondtam, hogy mi nem szeretjük Őt. Ez nem is igaz egyébként, tudjuk hogy nem ő tehet arról, hogy ilyen, azt csinálja, amit megengednek neki. Csak épp ebből kifolyólag azt hiszi, hogy amit otthon megcsinálhat, azt megcsinálhatja bárhol máshol is. Épp eleget alkalmazkodtunk hozzájuk és épp eleget segítettük őket (többek között anyagilag is), amiből mi semmit nem kaptunk viszonzásként, de nyilván mi vagyunk az önzőek, mert nem akarunk állandóan más gyerekére vigyázni, nem akarjuk hogy kárt tegyen a házunkban és mert van saját életünk is, amit úgy merünk élni, ahogy nekünk megfelel.. Tehát örülnék, ha ismeretlenül nem vonnál le ilyen mélyreható következtetéseket, mert egyáltalán nem írtam le részleteiben speciel azt, hogy hogyan van nevelve a kislány és mi alapján mondjuk, hogy neveletlen.
Bizony alkalmazkodás is van a világon, ami nem azt jelenti, hogy MI minden alkalommal alkalmazkodunk mindenki máshoz, hozzánk meg senki és nem is azt jelenti, hogy nekünk minden programunkat el kell dobni, csak mert sógornő le akarja passzolni a lányát vagy mert a férjem unokatesójának a gyerekének keresztelője lesz, akivel nem mellesleg évente váltanak 2 szót..
És akkor már szót sem említettem, hogy anyósék annyira "elfogadóak", hogy rendszeresen előszedik a "Miért nem szülsz gyereket" szlogent és kis monológot tartanak nekünk arról, hogy ők miért tudják jobban mi a jó nekünk, mint mi magunk. Ennyire képesek elfogadóak, megértőek vagy akár alkalmazkodóak lenni velünk szemben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!