Családfámnál megakadtam nagyapámnál, akit az első világháborúban hadifogolyként Oroszországba vittek. Többet nem hallottunk róla. Van valakinek infoja arról, hogy hol lehetne kutakodni az első vh. Hadifoglyairól? Köszönettel! Jné
Figyelt kérdés
2019. júl. 21. 17:41
1/7 anonim válasza:
Hadtörténelmi Levéltár?
vagy itt: [link]
2/7 anonim válasza:
Hadtörténeti intézet illetve politikatudományi intézet. Volt is készülőben nyilvános adatbázis a hadifoglyoról, nem tudom ezzel mi van, ha nincs is még meg nyilvánosan elképzelhető hogy belső használatra már igen és tudnak segíteni.
3/7 anonim válasza:
Nem sok reményt fűznék hozzá, elég rosszul dokumentált tudtommal, ami volt is gyakran megsemmisült a 2. vh-ban vagy egyéb okok miatt. Tudatosan is felszámolták ezeket a bolsevikok.
5/7 Doros válasza:
6/7 Doros válasza:
Szóval egy 8 oldalas PDF-et találtam, "Beszámoló a Klebelsberg-ösztöndíjjal támogatott bécsi levéltári és könyvtári kutatásról" címmel, Kaba Eszter írta. Ennek a névnek és a Kutatási jelentés szavak begépeléséveel a Gugli kiadja magát a cikket. Talán találsz benne, ami tovább visz.
7/7 anonim válasza:
Tudna még esetleg információval szolgálni a nagyapjáról? (Akár privátban is.) Van hozzáférésem néhány zártkörű adatbankhoz, amikben utána tudnék nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!