Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családfa készítésnél a nagyszü...

Családfa készítésnél a nagyszülők vannak legfelül vagy a legfiatalabb személyek?

Figyelt kérdés
2019. jún. 29. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet így is, úgy is. Sőt olyan családfás programot is láttam már, ahol balra van a legfiatalabb személy, és jobb oldal felé bővül a családfa. A jobb programok általában rákérdeznek, hogyan szeretnéd rendezni, aztán bármikor átállíthatod, ha mégis átláthatóbbnak találsz egy másik felállást.
2019. jún. 29. 23:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, én nekem valamiért az rémlett hogy a legidősebb felül és lefelé jönnek a leszármozottak.
2019. jún. 29. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is az a hagyományos, de ezek a mai programok már rádbízzák. :)
2019. jún. 29. 23:51
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként meg a fix pont az a most élő, legfiatalabb generáció. Az idősebbek az, ahol soha nem fogsz a végére érni, mert minden egyes generációnál duplázódik a felkutatásra váró személyek száma. Nekem egy-két vonalon sikerült a 18. század elejéig eljutni, de a legtöbbnél már a 19. század közepén elakadtam.
2019. jún. 29. 23:53
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Felmenökröl vagy lemenökröl van szó?

Ha te vagy a legfiatalabb akkor te kerülsz legalulra, és a felmenöid mint pl szüleid, nagyszüleid, déd, ük szüleid jönnek föléd.

Ha pl Mária terézia lemenöit akarod leírni, akkor Mária jön felülre, és belöle ágaznak le a gyerekei, unokái, déd, ükunokái...

2019. jún. 30. 07:31
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
Úgy vélem, hogy a legelterjedtebb családfa-kimutatásoknál az elődök vannak felül és róluk ágaznak lefelé az utódok, de olyannal is találkoztam, amit az 1-es említ.
2019. jún. 30. 08:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A fa, mint növény, a törzsén "áll" és abból indulnak ki az ágak. Tehát ha arról mintázod a családfát, akkor a nagyszülők vannak lent, a leszármazottak legfelül.

Gráfelméleti szempontból viszont tök mindegy, melyik irányba fordítod, fának hívják mindkettőt.

2019. jún. 30. 10:07
 8/8 anonymousreview60 ***** válasza:
Jellemzően a régebbi generációk vannak felül. Vannak jobbról balra haladó családfák is. Egyes, nemesi családok által építtetett templomokban az építtető családfája alulról felfelé halad. Nemritkán ilyenkor egy ős ágyékából nő ki a fa. Alulról felfelé haladt a tapétán Sirius Black családfája is.
2019. jún. 30. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!