Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Familysearch-en hogyan lehet...

Familysearch-en hogyan lehet kikövetkeztetni, hogy pontosan kit keresek?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el a családfa-kutatást. Eddig jól is haladtam, de most egy problémába ütköztem.

Megtaláltam dédmamám szüleit a familysearch segítségével. De az ő anyukájának (tehát ükmamám) szüleinek megállapításánál már bajban vagyok.

Dédmamám születési dátuma alapján kikövetkeztettem, körülbelül mikor születhetett ükmamám. Az ő nevén ebben az időszakban két nőt is kereszteltek (öt év különbséggel) a városunkban.

Rá lehet valahogy jönni, hogy melyikük az ükmamám? Mert ha a dédmamám adatainál kattintok a nevére, semmi nem történik, külön kell rákeresnem, így viszont két megoldás is akad.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

2019. márc. 29. 11:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

KEresd meg a dédmamádék házassásgkötését, ott igen sokszor megva a szülök neve is, és akkor könnyebb kitalálni, hogy melyik jöhet szóba.

De amit még tudni kell, az az, hogy sok esteben a gyerekeknél a szülök kora eléggé pontatlan, ahogy a házasságkötésnél is, föleg a nönél.

2019. márc. 29. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs, nem dédmama, hanem ükmama
2019. márc. 29. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A házassági adatokat szinte biztos, hogy nem találod meg kattintható formában.

Regisztrálj a FS-re (ingyenes), akkor amíg be vagy lépve, meg tudod keresni az adott település/egyházközség anyakönyveiről készült mikrofilmeket.

Ezek közül szinte csak a születési anyakönyvek vannak átírva kereshető formába, de elég sok ebben a hiba, találtam már sortévesztést is.

Ha megvan a település, meg kell keresni a házasságkötés vélhető idejéhez tartozó mikrofilmet, és kezdődhet az igazán izgalmas, sok 'heuréka' élményt adó keresés.

Érdemes kicsit ismerkedni az adatbázissal. Van, amikor külön van a három anyakönyv, de előfordul, hogy pár oldal születési, pár oldal házassági és pár oldal temetési a rendszer. Nagyon régen pedig írtak mindent az események időrendjében, vegyesen.

2019. márc. 29. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Nézd meg, ott van-e a dédnagymamád születési anyakönyvi kivonatán a szüleinek az életkora! Én is így találtam meg sok mindenkit!
2019. márc. 29. 17:59
 5/5 anonim válasza:
A két megtalált dátum között nézd meg a halálozásokat is, sokszor ha fiatalon meghalt egy gyermek "újrafelhasználták" a keresztnevet, és akkor lehet hogy a korábbi ki is esik;
2019. nov. 6. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!