Ha mindenkinek 1 anyja van es 2 mamája. És akkor 4 dédimamája meg 8 ükmamája?
Figyelt kérdés
2019. márc. 3. 22:55
2/10 anonim válasza:
A déd után nem szépszülő van? És csak utána az ük, nem? Vagy tévednék?
3/10 anonim válasza:
Hát, kevesebb is lehet, ha belterjes a család, illetve több is, ha nem csak vér szerinti rokonokat nézünk. De ez a sztenderd, amit leírtál.
4/10 anonim válasza:
Második. A szép szülő meg a déd az ugyan az csak régen szép-nek nevezték többnyire, és vannak helyek ahol ez az ismertebb elnevezés a mai napig.
A kérdésre válaszolva igen, ez így van.
5/10 anonim válasza:
A szep szulo temahoz: nekem a dedim anyukajanak az anyukajat nevezzuk igy, ha nagy ritkan szoba jon valami csaladfai dolog, szoval nem a dedszulo szinonimaja.
6/10 anonim válasza:
Utolsó nálatok használták jól. Mert úgy a sorrend, hogy szülő, nagyszülő, dédszülő , ükszülő, szépszülő.
7/10 anonim válasza:
Vérszerinti igen, de gyakorlatban akár több is lehet. Ha valamelyik felmenő újraházasodott vagy új kapcsolatban él több ember is betölthet egy szerepet. Én csak 1 dédapámat ismertem és ő sem volt vérszerinti rokonom.
8/10 anonim válasza:
6 os jól mondja, aztán még van az ősszülő és vége a sornak.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :D
2019. márc. 5. 00:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!