Tudnátok segíteni?
Van egy ősöm,aki 1818-ban született,és az ő fia 1845-ben született.Megtaláltam a születési anyakönyvit,de az van mellé írva hogy 832 okt.
Ez mit jelenthet?Nézegettem ugyanabban a születésiben az embereket,és van akinek ott van mellette a kereszt,nyílván abban az évben halt meg,de az én ősömnél nincs ott.
Itt a link hogy lássátok ti is: [link]
Elisabeth,az apja Joannes Mezei,az anyja Anna Gruber
Az lenne a kérdése hogy mit takar ott az a szám?
Mert biztos hogy ő az ősöm,hiszen nem hogy Gyulán,de egész Békés megyében nem találni még egy Mezei Erzsébetet aki 1800 és 1830 közt született volna.
Az obit (a 832 elötti rublikában) annyit jelent, hogy meghalt. Az az adott paptól függ, hoyg éppen milyen módon jegyezte be a halálesetet, van, aki az obit szót használta, volt aki egy keresztet írt oda, vagy éppen az exor szót.
Az oct 832 meg a halotti anyakönyvi bejegyzés számát jelenti - de lehet akár 8. hónap 32-ben, szóval ezt meg kellene nézni pontosabban.
Meg kellene keresni a halotti anyakönyvi bejegyzést, hogy melyik évben történt, mert akár az általad keresett fia születése után is meghalhatott - mármint ha ö volt az anya, vagy késöbb született még egy ilyen nevü lányuk, mert akkoriban nagyon gyakori volt, hogy ha egy gyerek meghalt, a következönek ugyanazt a keresztnevet adták.
1852. október 9-én Gyulán elhunyt Mezei Elisabetha, talán ezt a bejegyzést keresed?
10-én temették, és az utolsó rovat talán a házasságára utal, az 1837 novemer 20-án történt. Ez utóbbit most nem tudom megnézni, az ehhez szükséges képek remélhetőleg csak átmenetileg nem tekinthetőek meg.
Erre gondoltál?
Ohh köszi szépen,mondjuk valamiért nem tudtam megnyitni,de köszi
Igen,ő rá gondoltam,csak nem voltam biztos abban,hogy ő az,de akkor a születésijébej csak 852 volt írva
Köszi mégegyszer
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!