Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Van egy ősöm,aki 1818-ban született,és az ő fia 1845-ben született.Megtaláltam a születési anyakönyvit,de az van mellé írva hogy 832 okt.

Ez mit jelenthet?Nézegettem ugyanabban a születésiben az embereket,és van akinek ott van mellette a kereszt,nyílván abban az évben halt meg,de az én ősömnél nincs ott.

Itt a link hogy lássátok ti is: [link]

Elisabeth,az apja Joannes Mezei,az anyja Anna Gruber

Az lenne a kérdése hogy mit takar ott az a szám?

Mert biztos hogy ő az ősöm,hiszen nem hogy Gyulán,de egész Békés megyében nem találni még egy Mezei Erzsébetet aki 1800 és 1830 közt született volna.

2019. febr. 8. 03:16
 1/8 anonim válasza:
100%
Nekem ez a link egy fiók belépéshez visz de mivel nincs fiokom és nem is lesz ezért nem tudom meg lesni atit te látsz.
2019. febr. 8. 04:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Az obit (a 832 elötti rublikában) annyit jelent, hogy meghalt. Az az adott paptól függ, hoyg éppen milyen módon jegyezte be a halálesetet, van, aki az obit szót használta, volt aki egy keresztet írt oda, vagy éppen az exor szót.

Az oct 832 meg a halotti anyakönyvi bejegyzés számát jelenti - de lehet akár 8. hónap 32-ben, szóval ezt meg kellene nézni pontosabban.

Meg kellene keresni a halotti anyakönyvi bejegyzést, hogy melyik évben történt, mert akár az általad keresett fia születése után is meghalhatott - mármint ha ö volt az anya, vagy késöbb született még egy ilyen nevü lányuk, mert akkoriban nagyon gyakori volt, hogy ha egy gyerek meghalt, a következönek ugyanazt a keresztnevet adták.

2019. febr. 8. 07:24
 3/8 anonim ***** válasza:
A 2. vagyok még egyszer: lehet, hogy a halotti dátum (18)90 október, esetleg ott nézz utána.
2019. febr. 8. 08:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy Békés megyében született? Illetve akkoriban simán előfordult az is, hogy kimaradt valaki az anyakönyvből. No meg family searchen sincs fent minden. Próbáld meg megkeresni a házassági vagy a halotti anyakönyvijét!
2019. febr. 8. 08:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyébként érdekes,hogy ebből a számból hármast,ötöst és kilencest is ki lehet nézni,ha jobban megnézzük.Viszont,ha megnezem jobban,akkor egy halvány vonal jön ki ebből a számból,illetve a nyolcasból is.Én 1852-nek gondolnám,ugyanis az én ősöm 1845-ben született,volt neki 4 édestestvére,amelyik közül az utolsó 1851-ben született,majd 1854-ben egy ugyancsak Szilágyi Antal nevezetű embernek született egy gyereke,majd később még 4.Gyulán szinte csak ő volt az egyetlen Szilágyi Antal,és szerintem így eléggé egybevág a sztori,de a halottit is meg akarom nézni majd.
2019. febr. 8. 15:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

1852. október 9-én Gyulán elhunyt Mezei Elisabetha, talán ezt a bejegyzést keresed?

[link]

10-én temették, és az utolsó rovat talán a házasságára utal, az 1837 novemer 20-án történt. Ez utóbbit most nem tudom megnézni, az ehhez szükséges képek remélhetőleg csak átmenetileg nem tekinthetőek meg.

Erre gondoltál?

2019. febr. 8. 20:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, és a férje Szilágyi Antal, Erzsébet 1818. szeptember 27-én született, úgyhogy 100% biztonsággal ő az, akit keresel.
2019. febr. 8. 20:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Ohh köszi szépen,mondjuk valamiért nem tudtam megnyitni,de köszi

Igen,ő rá gondoltam,csak nem voltam biztos abban,hogy ő az,de akkor a születésijébej csak 852 volt írva

Köszi mégegyszer

2019. febr. 8. 22:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!