Mennyire hasonlít az életed a szüleidére, nagyszüleidére?
Végzettségben, társadalmi osztályban, magánéletben?
Pl. Volt-e válás a szüleidnél, nálad? Van-e olyan motívum a családotokban, ami mindhárom generációnál előkerült?
Anya: 15 eves koratol dolgozott, (fiu testverei mentek foiskolara es kellett a penz.) a kozepiskolat estin csinalta kozben.
30 evesen ferjnel volt, volt egy 9 eves lanya es en is tervben voltam.
Apa: 30 eves koraban epp egy evvel volt azelott, hogy anyut megismerje (anyu akkor 18, apu 31 volt).Volt tobb szakmaja, epp ez ido tajt kezdett a munka mellett ujat tanulni, hogy kesobb vallalkozni tudjon.
Valas nem volt.
En: 30 eves vagyok, van foiskolai vegzettsegem + ahhoz kapcsolodo egyetemi diplomam. Ennek ellenere, epp fel eve valtottam teljesen uj szakmara, ahonnan nullarol kezdtem, illetve kb ugyanakkor a 7 eves kapcsolatomnak vege lett, szoval reboot van minden teren.
Nincs gyerekem.
30n
Teljesen más. Nagyszüleim kemény fizikai munkát végeztek, szinte nulla szabadidővel. Nem volt idejük,erejük, lehetőségük, utazni, pihenni. Szüleim könnyű fizikai munkát végeztek/végeznek. De nekik sem voltak igazán lehetőségeik.
Első generációs diplomás vagyok, teljesen más lehetőségeim vannak, mint szüleimnek, nagyszüleimnek, ezáltal nagyon más az életem is, nagyon sok mindent megéltem, megtapasztaltam, amit ők nem.
Magánéletük viszont nekik családi szempontból jobb volt. Nekem még nem sikerült családot alapítanom, ami eléggé elkeserítő.
5-ös! Azért ne hidd azt, hogy az a hátszél, amiről Te beszélsz az olyan gyakori. Van biztosan, de pl nekem sem jutott ki belőle. Sőt engem diákhitellel eresztettek utamra, ahhoz, hogy lakáshoz autóhoz jussak nulla forintot adtak, pedig egyke gyerek vagyok.
Szüleim szakmunkás végzettségűek, felépítettek a 80-as évek közepén egy szép nagy családi házat, abban élnek most ketten.
Mindketten isznak, anyukám pluszban nyugtatót is szed.
Emlékszem az esetre, mikor velem vetettek fel 100 ezer forint személyi kölcsönt karácsony előtt, mert nekem volt munkaviszonyom az egyetem mellett, albérletben laktam és velem fizetteték a 100 forint törlesztőjét, ami nem volt hu de nagy összeg, de azért valljuk be nem így kellett volna...teljesen másképp látom a világot, az Életet mint ők. Nekik annyi segítség volt, hogy volt egy telkük, amire építkezhettek, de a 80-as évek közepén kicsit könnyebben lehetett építkezni.
Amit elértem azt a férjemmel együttesen építettük fel.
Autóra hitelt nem veszünk fel..., akkor inkább járunk olyannal, amit kápéra kifizetünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!