Van itt olyan cigany szarmazasu egyen, aki csinaltatott genetika (csaladfa) vizsgalatott? Mi lett az eredmeye, ha megkerdezhetem?
Lehetseges az, hogy az olasz es a cigany nep kozott van genetikai kapcsolat? Azert kerdezem, mert en eleg ciganyosan nezek ki, de a csaladunkban nincs cigany es nem is tudunk rola, hogy valaha lett volna.
Mostanaban, csinaltattam genetikai vizsgalatot es a tobbsegeben szlav szarmazas mellet 2% olaszt mutattak ki ami kb meglefel egy olasz rokonnak 100-200 evvel ezelott.
Hogy lehet ilyet csinàltatni. Már csak az érdekesség miatt is kiváncsi vagyok. Mennyibe kerül?
Amúgy az olaszoknak pont annyi köze van a cigányokhoz mint neked.
Tényleg létezik ilyen teszt és százalékos eloszlásban kimutatja, hogy kiben hány százalék X etnikumu vér csörgedezik.
Apám is teljesen cigány kinézetű (ennek örömére, nekem hófehér, fényérzékeny bőröm van). Egyszer nagyon ráért és elkezdett családfát kutatni. 1740-nél megakadt, mert akkor leégett egy levéltár. Csak magyar ősöket talált, pedig a nevünk is egyértelműen szerbhorvát.
#1 valaszolonak:
Gyakorold az erto olvasat! Ez nem a humor kategoria.
Ha van olyan resze az agyadnak amelyik kepes logikara, talan rajonnel, hogy a genetikai vizsgalatnak eppen az a lenyege, hogy a postast is kimutatja!
Jo tanacs az eletre, mielott megszolalsz gondolkodj!
#2 Rengeteg ilyen vizsgalat van. En a 23andme vel csinaltattam.
A hivatalos allaspontot en is ismerem, hogy a ciganyok Indiabol jottek, de eleg sok indiai ismerosom, van es ok bizony errol nem hallottak. Tobb egyeb okbol kifolyolag, felmerul bennem nemi ketseg a hivatalos allasponttal szemben, ezert erdeklodom, hogy van e valakinek erre vonatkazo tudomanyos alapokon nyugvo informacioja.
Megkerdezhetem, hogy te mire alapozod azt a kijelentesedet, hogy az olasz es cigany nepnek nincs semmifele kapcsolata egymassal? Koszonom!
#3: az hogy baromsag-e vagy sem az attol fugg, hogy hogyan fogod fel, ertemezed a sajat szinteden. Az oldalon ahol ezt megrendeltem, az eredmeny a teljes tudomanyos methodokaval egyutt jon vissza.
Ha arra celoztal a 'baromsag' kifejezessel,hogy egy resze a eredmenynek feltetelezes, akkor az kell mondanom, hogy igazad van.
Be lehet allitani az eredmenyeden a confidence levelt, ami azt jelenti hogy csak a tenyeket, vagy a tenyekre alapulo feltetelezeseket is akarod latni.
Ugy gondolom, hogy a feltelelezes egy nagyon fontos resze az igazsag megismeresenek. Ha megfigyeled minden tudomanyos elmelet addig igaz amig be nem bizonyitjak az ellenkezojet.
A tudomanyok fejlodese a tevedesek tortenete.
Ez gondolkodasi folyamat velejaroja.
En kifejezetten szeretem a genetikat, szamomra sokat jelent egyaltalaban nem tartom baromsagnak.
Koszonom a kommentedet!
A kreol bőröd miatt gondolod, hogy lehet cigány beütés?
Butaság. A dél-olaszok olyan feketék, mint a füst.
Amúgy a 19-20. sz. fordulójáig, sőt, még utána is, sokan "útközben" születtek, de azért megpróbálhatod, ha van adatod, az anyakönyvek alapján és az egyházi anyakönyvekben kutatni. Ha letelepedtt cigányok leszármazottai voltak a felmenőid, akkor az egyházi
anyakönyvekben (születési, keresztlevél) van esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!