Hogyan tudom igazolni, hogy egy felmenőm vitéz volt?
Figyelt kérdés
Az üknagyapám keresztelési és házassági anyakönyvét megtaláltam, majd egy másik rokon házassági anyakönyvében tanúként szerepel az ükapám, ahol már a neve előtt a vitéz szó is szerepel. A halotti anyakönyvét még nem találtam meg interneten, a levéltárban fogom megkeresni. De nincs valamilyen lista a vitézekről? Vagy adatbázis? Esetleg a vitézi rend tudna nekem segíteni?
A 2-es jó linket küldött. Megtaláltam benne dédapámat (ami újdonság nekem, hogy 1. vh.-s nagyezüstje után csak 1927-ben avatták vitézzé), és nagyapámat is (akit meg 18 évesen avattak elsőszülötteként).
2018. máj. 3. 09:44
6/14 anonim válasza:
Ez jo erdekel engem is
2018. máj. 3. 10:16
7/14 anonim válasza:
A kettes tényleg jót küldött. :)
2018. máj. 3. 11:36
8/14 anonim válasza:
Úgy van megcsinálva, hogy aki akarja az mind megtalálja a neki tetsző ükapát.
2018. máj. 3. 14:05
9/14 anonim válasza:
nyolcaska, nem levéltárosnak tetszik lenni, jól gondolom?
2018. máj. 3. 14:48
10/14 anonim válasza:
Az egyik leggyakoribb magyar családnévből csak 8 szerepelt benne országosan, a megyéből az a kettő, pont azon a településen. Azért nem talál igy mindenki magának csak úgy egy szegről lealkasztható vitéz őst...
(Egyébként dédapám nem büszkélkedett vele, pedig ellenséges katonák elfogásáért kapta, ami még békeidő szemléletével sem kegyetlen cselekedet.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!