Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Magyarországon hány félvér...

Magyarországon hány félvér magyar-román élhet (én is az vagyok)?

Figyelt kérdés

Anyukám román,apám magyar.

Örvendetes,amikor az okmányaimon lévő anyja neve résznél mindig tesznek valami pozitív megjegyzést(román-latin név,szép).

Tudom,hogy az erdélyi magyarság szeparáltan él. Egymással.

De mégis gyakoriak a román-magyar csemeték Magyarországon?

A románra vagyok kívàncsi kifejezetten

23/férfi

2018. ápr. 9. 05:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, én budapestiként még egy félig román félig magyar emberrel sem találkoztam, de Gyula környékén tutira elég gyakori, adatot sajnos nem tudok mondani.

Természetesen vannak olyanok Magyarországon, akik hivatalosan is románnak vallják magukat. Aki románnak vallja magát, azt nyilván én is románnak tartom, de aki magyarnak tartja magát, azt magyarnak. Minden kisebbségnek véleményem szerint járna az a jog, hogy megőrizhesse és ápolja az anyanyelvét, szokásait, anyanyelvén tanuljon és imádkozzon, ha vallásos, akár romániai magyar vagy magyarországi román, vagy bárki más. A magyarországi kisebbségek eléggé asszimilálódtak, de szerintem az integráció a helyes út, nem az asszimilálás. Szóval elég, ha beilleszkedik a társadalomba, de nem kéne senkinek más nemzetiségűvé válnia, mint aminek született, vagy vallja magát.

Elég sok primitív ember van sajnos, jó szar lehetett abba a középiskolába járni. Sosem értettem, honnan ered a szőröstalpú. :(

2018. ápr. 10. 01:29
 22/26 anonim ***** válasza:
20%
a románoknak semmi közük rassz ügyileg a magyarokhoz, kedves retardált. :D
2018. ápr. 10. 11:30
 23/26 anonim ***** válasza:
54%
# 19 Szerintem csatlakozz Romániában az Új Jobboldal nevü párthoz :D
2018. ápr. 10. 12:50
 24/26 anonim ***** válasza:
91%

"Kedves utolsó

Véleményem szerint a gyerekednek semmi keresnivalója román földön,ha nem tud asszimilálódni. "

Akkor ha így vesszük, akkor neked sincs semmi keresnivalód Magyarországon románként, vagy így már nem érvényes a soviniszta kettős mércéd?

2018. ápr. 10. 13:00
 25/26 anonim ***** válasza:
74%

"Én budapesti vagyok,és amikor a középiskolában "szőröstalpúnak",meg "büdös románnak hívtak" a srácok,mert rólam tudták hogy román vagyok,a másikat mással piszkálták,mert cigány,az igazgatót pedig mert zsidó,az már eléggé árulkodó egy nemzet fiairól!"

Kérlek, ne keverd a szezont a fazonnal, a magyart a svábbal. A Dunántúl és Bp eléggé el van németesedve, sajnos. Ha szélsőséges nacionalistákról hallasz, azok általában "magyar bőrbe bújt" (magyar anyanyelvű) svábok közül kerül ki.

A kiinduló kérdésedre pedig: Békés megyében pl él román kisebbség, mégpedig Eleken és Méhkeréken.

2018. ápr. 10. 20:26
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Én román vagyok 97-ben költöztünk ki a szüleimmel. Soha nem titkoltam, hogy román vagyok. Férjem székely. A lányaink mindkét nyelvet beszélik és büszkén vállalják, hogy a szüleik román illetve székelyek. Ismerek én is itt Magyarországon olyan romániait aki nem meri vállalni, hogy kint született. Ez szerintem mindenkinek a joga eldönteni, hogy felvállalja vagy sem. Én, mint mondtam büszke vagyok rá és a lányokat is igy neveljük. Még csak ovisok és mindkét nyelvet beszélik.
2018. ápr. 11. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!