Honnan ered a Tischler név?
Múltkor meséltem valakinek, hogy szeretném felvenni édesanyám családnevét, erre megkérdezte, hogy mi az. Én válaszoltam, hogy Tischler. Kérdezte, hogy voltak-e német felmenőink, mondtam, hogy igen, egy német katona a megszállás alatt elvett feleségül titokban itthon egy zsidó nőt, ők a dédszüleim.
Erre közölte velem az a valaki, hogy mostmár érti, honnan ez a nagyon fehér bőröm, és szőkésbarna hajam, mivel a Tischler, az "fajtiszta árja" név, és hiába a zsidó, illetve a magyar paraszt (évtizedekkel, talán századokkal visszamenőleg apai ágon földművesek a felmenőim, és elég jellegzetes külső jegyekkel bírnak), a "fajtiszta" gén nagyon erős bennem :(.
Ez tényleg igaz? Mert ha igen, akkor mégsem venném fel ezt a nevet, nem szeretném, ha rólam is azt hinnék azért változtattam meg a nevem, mert egyetértek a nácikkal, mert tiszta szívemből elítélem őket!!:( (családi okok miatt szeretném anyám nevét felvenni, nem szeretném részletezni)
Akkor megnyugodtam:):):) Felveszem a nevét.
Köszönöm a választ!:)
neonáci marhákkal minek beszélgetsz?
a szó asztalost jelent...ennyi
Igen, valóban német eredetü, jelentése: asztalos.
Másrészt, attól, hogy felveszed a nevedet nem értesz egyet a nácizmussal. Kis felvilágosításként írom Neked, a Német nép a mai napig és az idök végezetéig szégyenben úszik emiatt és szégyenben is fog úszni, a németek szégyenlik, hogy mit müveltek a felmenöik.
A lényeg, emiatt ne aggódj.
Fajtiszta gén?! Azt hiszem tacskónknak tényleg lehet, ha van ilyen, mert nagyon tacskó. Te pedig, nagyon EMBER vagy, jólesően olvastam soraidat.
Der Tisch = asztal. Der Tischler = asztalos, németül.
Egyszerű foglalkozásnév, semmi köze a nácizmushoz, a nácizmushoz a náciknak volt közük. Dédapádnak legkevésbé.
Foglalkozásnévből lett családnévről van szó. Magyarul is, németül is gyakori, mert rengeteg asztalos volt és van, mindenféle náció. A magyar Asztalosok sem a turulmadár tojásából keltek ki, egyszerűen csak asztalos volt valamikori felmenőjük. Teljesen politikamentes foglalkozásnév, mint a Molnár, vagyis Müller.
Ha úgy látod jónak, vedd csak fel dédanyád családnevét, felejtsd el az ostoba megjegyzést. Csinos lehetsz fehér bőröddel és szőkésbarna hajaddal. És okos is vagy, gondolkodó ember.
20:58-as vagyok.
Nekem is német eredetű nevem van, voltam már lenácizva, meg lezsidózva is. érdekes egy országban élünk, itt mindenki professzora ezeknek a dolgoknak... egyébként szerintem fontos az apai családnév, hiszen az öröklődik generációkon keresztül, olyan, mint a DNS. én nem változtatnám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!