Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Segítsete! Nekem kicsodám, az...

Segítsete! Nekem kicsodám, az édesanyámnak a féltestvérének a másik féltestvérének a lányának a férjének a testvére?

Figyelt kérdés

2018. jan. 1. 17:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Senkid. Egyáltalán senkid. Ha kérdezik, akkor talán a 'távoli rokon' megfelelő rá. Bár nem vérrokon. Szóval inkább csak nagyon távoli családtag.
2018. jan. 1. 18:12
 12/24 anonim ***** válasza:
62%

Senkid.

A lány a (fél)unokatesód. Már az ő férje sem vérrokonod, a testvére pedig pláne nem. Vadidegen.

2018. jan. 1. 18:13
 13/24 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem trollkodás! egyszerűen érdekel hogy ki kicsoda a családomba akikkel rendszeresen találkozok mert senki nem tudja meg mondani...ennek fő oka az lehet hogy nagy család vagyunk mindenkinek van több testvére de egyikse igaz testvér mindenkinek féltesvére van köztük nekem is (félre értést elkerülni nem vagyunk se c tipusu állampolgárok, tanult családban élek)
2018. jan. 1. 18:13
 14/24 A kérdező kommentje:
egyébként kérem ne okoskodva válaszoljatok mert nyílván a kérdést azért tettem fel mert nem tudom a választ, aki szintén nem ért hozzá kérem okoskodva kioktatva nem válaszoljon köszönöm! :)
2018. jan. 1. 18:16
 15/24 A kérdező kommentje:
a kérdést nem letudni szeretném hogy ő és kész ,hanem pontos választ szeretnék!
2018. jan. 1. 18:16
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Tehát anyád és nagybátyád nem egy anyától van. Nagybátyád anyjának van egy másik gyereke másik apától. Ő nem rokon, anyád mostohatesója. Mondhatom esetleg, hogy a lánya "mostohaunokatesód", akinek a sógora az említett személy.

De nem rokon.

2018. jan. 1. 18:45
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem tök mindegy? Ha a másik féltestvére lánya meg a férje elválnak akkor még qrvatávoli rokon se lesz...
2018. jan. 1. 19:27
 18/24 anonim ***** válasza:

Elsőre én is paródiának hittem a sok ilyen "ki nekem a nagyapám testvére" kérdés után :D

Anyukád féltestvérének a féltestvére az elvileg anyukád mostohatestvére.

Az ő gyereke neked mostohaunokatesód, nem tudom, van-e ilyen szó, de én szoktam mondani, mert nekem is van mostohaunokatesóm.

Rövidebb kifejezést nem találni erre a "rokoni" kapcsolatra, mint "a mostohaunokatesóm sógora" (a rokont azért tettem idézőjelbe, mert nem hogy vér szerint nem az, de még nagyon távoli is, én pl. nem is láttam soha a mostonaunokatesóm férje testvérét, azt se tudom, van-e neki :D)

2018. jan. 1. 20:19
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyud féltestvérének a féltestvére neked nem rokonod, hiszen semmi közös ős nem köt össze. Anyudnak sincs hozzá semmi köze,max ha együtt nőttek fel, akkor mostohatestvér lehet, de nem vérrokon. Innentől kezdve az ő leszármazottai és azok hozzátartozói sem állnak kapcsolatban veled. Max rámondhatod, hogy rokonok, de valójában nincs közük hozzád.
2018. jan. 1. 20:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Most miért kell megsértődnöd, kérdező? Többen megírták (én is), hogy a kérdezett személy nekem NEM ROKONOD. Semmilyen szinten nem fűz hozzá vérségi kapcsolat, távoli rokonnak minősülhet legfeljebb. Ebben az esetben a távolság nem földrajzi értelemben vett távolságot jelent.

Én spec. eddig nem voltam kioktató, de mégis úgy tűnik, hogy muszáj szájbarágósan elmagyarázni, hogy az illető személy neked nem rokonod, mert ahogy észrevettem, nem értetted meg.

(Most lehet újra megsértődni és lepontozni, ahogy az előző válaszomnál sikerült, holott max. annyit tévedtem, hogy félunokatestvért írtam mostoha helyett. Ettől még a tény tény marad.)

2018. jan. 1. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!