Segítsete! Nekem kicsodám, az édesanyámnak a féltestvérének a másik féltestvérének a lányának a férjének a testvére?
Senkid.
A lány a (fél)unokatesód. Már az ő férje sem vérrokonod, a testvére pedig pláne nem. Vadidegen.
Tehát anyád és nagybátyád nem egy anyától van. Nagybátyád anyjának van egy másik gyereke másik apától. Ő nem rokon, anyád mostohatesója. Mondhatom esetleg, hogy a lánya "mostohaunokatesód", akinek a sógora az említett személy.
De nem rokon.
Elsőre én is paródiának hittem a sok ilyen "ki nekem a nagyapám testvére" kérdés után :D
Anyukád féltestvérének a féltestvére az elvileg anyukád mostohatestvére.
Az ő gyereke neked mostohaunokatesód, nem tudom, van-e ilyen szó, de én szoktam mondani, mert nekem is van mostohaunokatesóm.
Rövidebb kifejezést nem találni erre a "rokoni" kapcsolatra, mint "a mostohaunokatesóm sógora" (a rokont azért tettem idézőjelbe, mert nem hogy vér szerint nem az, de még nagyon távoli is, én pl. nem is láttam soha a mostonaunokatesóm férje testvérét, azt se tudom, van-e neki :D)
Most miért kell megsértődnöd, kérdező? Többen megírták (én is), hogy a kérdezett személy nekem NEM ROKONOD. Semmilyen szinten nem fűz hozzá vérségi kapcsolat, távoli rokonnak minősülhet legfeljebb. Ebben az esetben a távolság nem földrajzi értelemben vett távolságot jelent.
Én spec. eddig nem voltam kioktató, de mégis úgy tűnik, hogy muszáj szájbarágósan elmagyarázni, hogy az illető személy neked nem rokonod, mert ahogy észrevettem, nem értetted meg.
(Most lehet újra megsértődni és lepontozni, ahogy az előző válaszomnál sikerült, holott max. annyit tévedtem, hogy félunokatestvért írtam mostoha helyett. Ettől még a tény tény marad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!