Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan derítsem ki az ükapám...

Hogyan derítsem ki az ükapám születési helyét?

Figyelt kérdés
Megtalátam a házassági anyakönyvüket,amiből kiderül,hogy 1903.03.19-én született,szülei neve néhai Gerstenmayer (a bejegyzésben Gerstenámjernek írják) Henrik és néhai Schreivogel Terez .1927.01.17-én vette feleségül az ükanyámat Nagy Máriát,de csak a lakhelyét és vallását (római-katolikus) említik,mint ahogyan a halotti anyakönyvében is csak a szülők,kora,házastársa,lakhelye szerepel.Megnéztem a halotti bejegyzéseket 1903-1927 között,de a szülei neve nem szerepel sehol sem,eből arra következtetek,hogy nem ott született. Annyit találtam még,hogy volt egy Terézia nevű testvére aki New Yorkba emigrált,és Austriában született,de sehol sem találok több infót,hogyan tudnék ezen az ágon tovább menni?Már minden ágon sikerült vissz jutni az 1800-as évek elejéig,de itt nagyon elakadtam,és szeretném ha egységes lenne a családfa ábrám.Mit javasoltok,mivel próbálkozzak?

2017. okt. 22. 10:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Amúgy ja, a keresztekéseket is gyakran képen nézem én is. Mondjuk én kutattam papír alapú anyakönyvet is - nem volt még elérhető az a kötet.

Az indexelés pedig a papír alapon gyakran hiányzott - egyszer tudtam csak igénybe venni, hogy gyorsítsam.

2017. okt. 23. 18:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem a papíralapú még hátra van. Meló mellett egyszerűen nem tudok eljutni a Pest megyei Levéltárba. Pilisvörösvári polgárit csak ott találok, amennyire sikerült utánajárnom.

Kérdező: még valami infó? Mikor halt meg és hol? Talán az ottani eredeti anyakönyvet kéne megnézni, abban benne kell lennie a születési helynek.

2017. okt. 23. 21:45
 13/16 A kérdező kommentje:

1973-ban haltmeg Eleken,azt nem familysearch-on találtam,hanem itthon régi számlák,levelek között,de csak azt írja Elhunyt Gerstenmayer Antal.

Szülei néhai Gerstenmayer Henrik és néhai Schreivogel Teréz

Házastársa,hlálozás dátuma,halála oka,és lakcíme Elek Fő ut 144

ezenkívül semmit sem ír

2017. okt. 24. 07:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Akkor a halotti az csak az anyakönyvi kivonat (bár elvileg abban is benne kéne lennie).

A halál helye szerinti anyakönyvi hivatalban ez még elérhető lesz, kérj betekintést az eredeti teljes anyakönyvbe. A kivonat - mint a neve is mutatja - nem feltétlenül tartalmaz minden adatot.

2017. okt. 24. 08:30
 15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2017. okt. 24. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Vagy levéltár, vagy fenn van FS-en. 1973 már fenn szokott lenni, de sajnos gyakran csak 1908-ig vannak.
2017. okt. 24. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!