Milyen eredetű családnév szerintetek a Pászka?
Figyelt kérdés
Magyar, zsidó, szláv stb.?2017. júl. 30. 18:43
2/15 anonim válasza:
Zsido. A paszka egy zsido kovasz nelkuli kenyerfele. Amit amugy en nagyon szerettem, de mar nem nagyon lehet kapni sehol. Anno mindig a coopban vettem elorecsomagolva. Olyasmi filingje van, mint pl az abonettnek, csak megse az. Ilyen szaraz, ropogos cucc.
3/15 anonim válasza:
Nem feltétlenül zsidó. Régen a katolikusok nagypénteken pászkát ettek kenyér helyett.
4/15 A kérdező kommentje:
Látszik hogy ritka hülye vagyok hogy nem említem meg azt amit akartam írni, majd most... xd
A dédnagyapám ezen a családnéven született, de görög katolikus vallású családba született.
2017. júl. 30. 18:51
5/15 anonim válasza:
Attól a felmenői lehettek zsidók.
Mint írták már, a pászka egy zsidó étel.
6/15 anonim válasza:
De némi hangalakulással származhat a szláv paszha szóból is, ami meg húsvétot jelent. Így a görög-keleti vonal érthető.
7/15 anonim válasza:
A zsidók legfeljebb erre változtatták korábbi német nevüket - amely pedig II. József korából eredt, elterjedt volt még Galíciában is. De görög katolikus család esetén... nem hiszem, hogy áttérés-változtatás lenne.
8/15 Helenka66 válasza:
Szlovák szó. Jelentése szalag.
9/15 anonim válasza:
Elég nagy bunkóság lezsidózni valakit...
10/15 anonim válasza:
Miert lenne bunkosag lezsidozni valakit? Ugyanolyan vallas a zsido, mint a katolikus, reformatus, muszlim, buddhista, hindu... Nincs a zsidokkal semmi baj, attol hogy anno egy csunya gonosz bacsi egyenlove tette oket az agyament ideologiaja alapjan az ordoggel. Egyebkent a kereszteny vallasok mind a zsido vallasbol szarmaznak... Jezus is zsido volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!