Gavrill kérdése:
Sikerülhet a dédnagyanyám családját felkutathatom?
Figyelt kérdés
A familysearch-on már nagyon részletesen sikerült felfedezni az elfeledett ősöket. Az első világégés alatt a dédapám háborús fogoly lett a mai Ukrajna területén. Amikor végül a háború után elengedték 1924-ben, hozott magával egy helybeli lányt is. 1925-ben összeházasodtak. A házasságlevélbe az van írva, hogy Kremencsuk járás Pryshyb a lány nevéhez születési hely gyanánt. Írtam a Kremenchuk-i kerületi hivatalba angolul, hogy legyenek szívesek nekem ajánlani valamilyen lehetőséget arra, hogy felkutathassam a dédnagyanyám testvérének a családját.Semilyen válasz nem érkezet a másfél honapja írt levelemre. Tudom az ottani ükszüleim nevét is, viszont nagy eséllyel a pap itthon hallás után írhatta be a nevüket a házasságlevélbe, megeshet, hogy nem passzol 100%-ban. Megkérnélek benneteket, ha tudtok valamilyen ötletet adni, hogy hogyan tudnám felkutatni a dédnagyanyám testvérének a családját, megköszönném.2017. júl. 25. 08:28
1/4 hollófernyiges válasza:
Esetleg a területi levéltárban még érdeklődhetsz (nálunk is a megyeiben vannak a régi anyakönyvek)
Vagy keresel valakit aki tud oroszul/ukránul. Vaktában nem biztos hogy megéri nekiindulni, ahhoz túl messze van.
2/4 anonim válasza:
Helyben. Ekkora kutatást nem vállanak, fs-en nincsenek ukrajnai anyakönyvek.
3/4 anonim válasza:
A MACSE-n lehetnek olyan tagok, akiknek van ilyenben tapasztalatuk; ki tudja.
4/4 anonim válasza:
Ez talán a legnehezebb, a mai Ukrajna területéről adatokhoz, anyakönyvekhez jutni. A Facebookon van több családfakutató csoport, ahol igen tapasztalt emberek is vannak és nagyon jó megoldásokat szoktak ajánlani. Lépj be a csoportokba és tedd fel a kérdésedet ott. De nehéz ügy az ukrajnai kutatás, ezt tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!