Melyik a legjobb online családfa építő oldal?
Én a MyHeritage oldalon rajzoltam családfát, egy dolog nem tettszik, hogy akkor nem találtam szép, hierarchikus struktúrát. Kipróbálhatod. Ma engem kicsit elgondolkodtat, hogy izraeli cégeknek -a fenti az és szinte mind az- csakúgy kiadja az ember az "intim", vagy sok fáradtsággal összeszedett adatait...
Ma inkább ingyenesen letölthető nettel nem kommunikáló programot használnék.
Egy ismerősöm MS Excel táblában rajzolja meg!
A Familysearch-ön is lehet készíteni családfát, és van egy jónak tűnő program is:
FS-en az a jó, hogy ingyen találsz rokonokat, tehát az esetleges kész családfát megnézheted. Ellentétben a myheritage oldallal, ahol nagyon sokat csak pénzért nézhetsz meg.
De FS-en vannak anyakönyvek is, sőt a honlapot működtető világi szervezetet (Geneological Society of Utah) eredetileg a mormon egyház alapította, a kapcsolat pedig megmaradt köztük, tehát a mormonok ősei közt is találhatsz egyező vagy nem egyező (ez is fontos lehet, főleg akkor, ha egy évben két ugyanolyan nevű született) adatokat.
Illetve az FS kapcsolatban áll többezer levéltárral, a Magyar Nemzeti Levéltárral is, az indexelők is többszázezres nagyságrend világszerte, legnagyobb részük nem mormon.
Ugyanezen adatokat amúgy megtalálod myheritage-en, geni.comon. Csak jó pénzért. Tipikus: momdta valaki, hogy a myheritage pénzért akarta azt az adatot megadni neki, amit ő töltött fel a familysearch-re.
Èn inkább letöltöttem a myheritage programját, nekem ez volt a kényelmesebb. Kb. 6 éve használjuk.
4.: Igen, egy így van a MyHeritage pénzt kér az egyezések keresésére. A Family Search tényleg jó, bár én kevés és kicsit hibás adatokat találtam a családomról. A Dédapám testvérének születését, de a vezetéknév rosszul volt bejegyezve.
Ha lesz időm a saját levéltári kutatásnak fogok hinni.
Addig marad az emlékezeti "kutatás" Facebookon családnév alapján, zárt csoportot létrehozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!