Van olyan oldal ahol pontosan utánanézhetünk a vezetéknevünk eredetének?
17:27-es vagyok.
Az 1715-ös összeírás szerint Sopron vármegyében már éltek Kreiner-ek, Harkán méghozzá! ebből az összeírásból kihagyták az izraelita vallásúakat, úgyhogy aki ebben szerepel biztos nem zsidó. rögtön az első: [link]
Sopron és Moson vármegyében rengeteg német származású élt már akkor is!
Pár link a Kreiner családnévhez:
Levéltárban könnyebben boldogulnál, én inkább azt a módszert ajánlom, ha tényleg érdekel és ennyire bizonytalanok a dolgok. Német, ukrán és zsidó származásúak is viselhetik ezt a nevet, de ez gyakorlatilag minden családnévre igaz lehet. Természetesen mind1, hogy ki milyen származású, ezzel nincs is probléma, de azért az ember kíváncsi rá, hogy honnan jöttek az ősei:) Remélem tudtam segíteni, sok sikert!
A családnév nem garancia semmire:) nem ez alapján dől el a zöldkártya sem! Viszont az igaz, hogy észak-amerikában rengeteg német családnévvel rendelkező német származású ember él, az usa-ban mintegy 17 százaléka az összlakosságnak. viszont ugye elég sok zsidónak is német neve van, ők csak 1,7 százalékát teszik ki az összlakosságnak.
Találtam még egy ilyet:
Most arra vagy büszke, hogy nem magyar neved van? ...
Egyébként Kanadában szerinted tudják, hogy a Kreiner az német név, és nem magyar? Kötve hiszem. Egyébként Magyarország is tele van német nevűekkel, nemcsak a sok betelepítés miatt, de hát az osztrákok elvégre itt voltak a nyakunkon pár száz évig... és attól még, hogy német neved van, te magyar vagy. Nagyanyai ágon csak német rokonaim vannak, akik Ausztriában és Németországban élnek, mégsem tartom magam németnek.
Másfelől meg a zöldkártya szempontjából tök mindegy, mi a neved, nem fognak németnek hinni, ha az állampolgárságod magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!