Menő a családfa kutatás?
Menő! Tanítanak neked mindenféle történelmet, ami rendszertől függ... a családfakutatással pontosabb képet kaphatsz, hogy miért vagy ott, ahol most vagy, miért úgy és olyan formában. Sokkal hitelesebb, mintha valaki könyvekből akarná neked megmondani, hogy miért kell ezt meg azt a dolgot készpénznek venned. Ezt pedig lehet, mert adott esetben Te néztél utána és mégiscsak a saját történeted is részben. Mi a menő, ha nem ez?
Megjegyzem, nem kell ehhez sznobnak lenni, még csak pénzbe sem kerül, csak némi időbe. Bemész a levéltárba, megmondod mit szeretnél, kb hányból hozzák ki az adott anyakönyvi kivonatot és ennyi. 0 ft ráfordítás.
Nem pénz és pláne nem sznobság kell hozzá, hanem kitartás, és sok idő, akkor te magad is tudod kutatni a családfádat. Én saját magam (bár hiányzó láncszemekkel) 1622-ig tudtam visszavezetni az egyik ágam.
Tehát sikert kívánok hozzá!
Sznobság....pfff
Nem tudom, hogy a kérdező mennyi idős, de mindenképpen bíztatnám, hogy készítse el a családfáját amennyire visszamenőleg csak lehet.
Szerintem fontos, hogy tudja az ember, hogy kik, mik voltak az ősei, mivel foglalkozak, hol éltek.
A másik ami miatt bíztatnálak, az tisztán politikai ok.
Azt hiszem, hogy Napóleon kérdezte meg egy tanácsadójától amikor Magyarország az útjában volt, hogy mit csináljon a magyarokkal.
A tanácsadó így felelt: "Ha le akarod igázni a magyarokat, akkor vedd el a történelmüket."
A másik ok:
Ne legyen igaza az elmúlt kor súlyos rendszerének, miszerint:
"A múltat végkép eltörölni"
Azt persze ennek a jelmondatnak a kitalálói azt nem tudják megmondani, hogy ők honnan jöttek, honnan származnak.
Én is elkezdem lassan, mert nagyon kíváncsi vagyok, van-e legalább egy kis közöm is Adolf Hitlerhez, azaz Istenhez.
Ha igen, ünnepelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!