Szerintetek miért fontos egy házasságban a kölcsönös segítségvállalás?
Szerintem, ha egy házasság nem csak azt jelenti a szó szoros értelmében, hogy egy házban élsz a társaddal, hanem szeretitek is egymást szerelemmel, de legalább egy jó barátság szintjén, akkor a segítség automatikusan jön és természetes. Ha ezt "vállalni" kell, abból már nem sok jó sül ki. Nap mint nap úgy segítitek egymást, hogy észre sem veszitek.
Más megközelítésben: a segítségeddel fejezed ki azt, hogy milyen fontos számodra az adott ember. Ha ezt erőltetve vállalod, az azt jelenti, hogy csak a külvilág miatt teszed, azért hogy "meg ne szóljanak", vagy hogy magadról jobb képet alakíts ki.
Én a házasságot csak szerelemből fogadom el: 20 éve házas
Szerelem, ha egyik a másikat repülni hagyja,
de ha zuhanni kezd, a fél szárnyát kölcsön adja.
Szabó Éva kétsorosában megragadta a lényeget: biz. szabadság adása a házasságban a másik embernek, de ha bajban van, akkor akár önmagunk feláldozása is érte. Mert egyébként mi másra való a házasság?
mert nem egyszerre pörög mind két fél 100%-on és mivel a házasság EGYséggé tesz két embert, szerintem alap dolog, hogy amikor az egyik szárnya eltörik, a másik adja az övét,hogy tovább szárnyalhasson.ez mindkét fél érdeke, mert ketten EGY :)jó esetben legalábbis
és ez igaz olyan triviális dolgokra is,mint pl a mosogatás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!