Hogyan lehet családfakutatást készíttetni?
Ha megbízást adsz valaki(k)nek, elég sokba kerül. 100 ezre nagyságrendre számíts. Minél tovább akarsz visszamenni, annál többe kerülhet. Mo.-n általában az 1700-as évekig tudnak visszamenni, korábbi feljegyzések nem nagyon vannak.
Nekem izgalmasabb volt egyedül nekikezdeni. 1800-as évek közepéig sikerült egy ágon visszamennem, a többit időhiány miatt eddig nem tudtam megoldani, de hamarosan tervbe van véve.
Sok segítséget találhatsz a www.familysearch.org, illetve a www.myheritage.com oldalon. Utóbbinál ha kutatni szeretnél, akkor előfizetned kell, az alapcsomagban nem sok kutatást tudsz végezni. 1895. előtti egyházi feljegyzéseket a Levéltár adatbázisában találhatsz, bárki kérhet látogatói jegyet és azzal kutathat. Ez sajnos neten nem érhető el, csak helyben kutatható, a mikrofilmeket lehet kikérni, illetve a már digitalizáltakat ottani számítógép terminálon lehet nézegetni. Célszerű jegyzetelni, másolatért, fotóért fizetni kell.
Otthon meg is fogom nézni, ezt még nem ismertem, de kipróbálom valószínűleg.
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet.
Vigyázat, az FS Collectorral a házasságok és a halálozások nem érhetők el, csak a keresztelések! (Csak akkor, ha esetleg véletlen pont azon a mikorfilmen vannak, mint az indexelt születések, de ez esetleges.) Épp ezért a kutatás során a levéltárat nem lehet megkerülni! Házasságok nélkül családfát készíteni nem lehet.
Vagy fordulj profi kutatóhoz. De vigyázz, olyanhoz fordulj, aki régóta vana pályán, és megbzható, jók a visszajelzései. Ők biztosan megbízhatók:
httop://osfa.hu
Íme néhány kutató, akikhez fordulhatsz:
A legrégebben működő cég, patinás múlttal, számos szép referenciával.
Szintén évtizede dolgozik kutatóként, profi, és nagyon szép, díszes fát készít.
Régóta működő, kiváló kutató. Csak pozitív visszajelzések, igényes munka, művészi kivitelben is.
Igazi profi kutató évtizedes múlttal, tudományos publikációkkal, kiváló referenciákkal.
Fiatal kutató, pozitív visszajelzlésekkel, Magyarországon és Erdélyben is vállal kutatást.
Évtizedes múltra visszatekintő professzionális kutató, számos kiváló referenciával.
A legtöbb házasság és halálozás egy mikrofilmen van a születéssel. Sőt leggyakrabban egy településhez egy film van, amin viszont mind fenn van.
Egyszer jártam úgy, hogy nem egyen volt. Akkor segítettek néhányan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!