Lalalaal kérdése:
Milyen eredetü az Alajzia név?
Figyelt kérdés
Igy hivták nagymamámat. Rejtély hogy miért. Most pl a Google-be rákerestem erre a névre és konkrétan SEMMIT nem ad ki Malajzián kivül, a magyar google se meg az angol se.. létezik egyáltalán ilyen név vagy ez valami kreariv gyártmány volt a dédszüleim részéről?
Most ez valamiért nagyon idegesit :DD
2017. jan. 14. 04:35
1/7 anonim válasza:
Félreolvashattad, Alojzia az, az én ükmamám is az volt :) Alois német, Alajos magyar férfinév női párja.
2/7 anonim válasza:
Alaisa/Alasia - nemetbol szarmazik. Nemest jelent. Az Aliz egy variacioja.
Alajzia, termeszetesen fonatikussan van irva/mondva.
Itt meghallhatod. Persze, az "a". inkabb "e", angolul.
3/7 anonim válasza:
Nekem szep, mert svab felmenoim vannak, emiatt en szivesen adnam a gyerekemnek :)
5/7 anonim válasza:
Alojziát én is ismerek, a francia Eloise-ból.
6/7 anonim válasza:
Én sem hallottam még erről a névről és a google sem adja ki. Biztos, hogy valami idegen név magyarosítva. Szerintem is az Alajos női párja lehet csak elírva. Van egy ismerősöm, akit Mariannak hívnak. Egy n-nel, mert a szülésznő elírta a nevét és úgy maradt. Nem Mariann, hanem Marian.
7/7 mustafa33 válasza:
A keresztelő pap így írta be az anyakönyvbe, lehet csak véletlenül hibásan de lehet, hogy ahonnan származott így ejtették az ottani dialektusban az Alojziát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!