Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Kihez forduljak ha anyám...

Kihez forduljak ha anyám elteszi a gyeerektartást, és nemad belőle? (nem lakom otthon)

Figyelt kérdés
1éve nem lakom otthon,és nem adja oda a pénzt,mert hogy neki is kell.Beszélni erről vbele nem lehet.Segítsetek?19éves vagyok,és tanulok még.Gyámhatóság?
2010. ápr. 16. 14:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Mire költi?

Édesapáddal kellene erről beszélni előbb, hátha van valami jó tanácsa.

2010. ápr. 16. 14:18
 2/16 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem simán ellehet intézni hogy a te számládra kapjad,már 18 évesen megcsinálhattad volna.

Apukáddal nem lehet beszélni?

2010. ápr. 16. 14:19
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Kérdezz rá a gyámhatóságnál, de a gyerektartást a szülö kapja, nem a gyerek.
2010. ápr. 16. 14:19
 4/16 anonim ***** válasza:
A bátyám azt akarta, hogy a gyerektartást a 19 éves lányának utalja át, mert nem otthon él, hanem másik városban tanul, a biróságon erre azt monták neki, hogy hiába adja oda a gyereknek, ettöl még a volt feleségnek IS ki kell fizetnie, mert a gyerektartást az anyának kell odafizetni, és ö adhatja csak a gyereknek tovább.
2010. ápr. 16. 14:21
 5/16 anonim ***** válasza:
53%

14:19 nek. Akkor kapja a szülő ha valóban ő neveli a gyermeket. Ez estben inkább asszony tartásról van szó.

És mi az hogy anyukának kell az a pénz? Neked is ugyanúgy kell, én már rég beszéltem volna apámmal.

2010. ápr. 16. 14:23
 6/16 anonim ***** válasza:

De ha 19 évesen tanul, akkor az anyja tartja el!!!

Azért kell neki hogy kaját tudjon neki venni meg ruhát meg finanszírozza az iskolát

2010. ápr. 16. 14:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Szia! Kérdezhetek? Ha nem otthon laksz, az azt jelenti, hogy te látod el magad: veszel magadnak ételt, ruhát, albérletet fizetsz, rezsit fizetsz, és önellátó vagy? Vagy hogy értsük? Ha ezekre igen a válasz, akkor természetesen jogosan követeled a pénzt. De ha ételed, ruhád anyukád finanszírozza, akkor nem Neked jár a gyermektartás, hanem annak, aki ezeket a dolgokat biztosítja neked. Ez egyértelmű szerintem, tehát innét kellene megközelíteni a kérdést. Várjuk válaszod.
2010. ápr. 16. 15:04
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha másképp nem tudtok megegyezni, akkor a Biróságtól is kérheted, hogy a te számládra utalják át a pénzt. Ha közvetlen édesapád utalja a pénzt, és nem vonják tőle, akkor előtte vele beszéld meg. Nagykorú vagy, nem laksz otthon, ez a pénz a tiéd. Nem értem édesanyádat miért gondolja, hogy őt illeti meg a te tartásodra utalt pénz.
2010. ápr. 16. 15:17
 9/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Most olvastam el figyelmesebben a válaszokat. Én tapasztalatból tudom, hogy a biróság a gyereknek itélte meg a tartásdijat. Ha otthon laknál és édesanyád tartana el, akkor más lenne a helyzet.
2010. ápr. 16. 15:19
 10/16 anonim ***** válasza:
93%

SAzia!

A nem laksz otthon, konkrétan mit jelent? Kollégiumban laksz? Vagy elköltöztél és dolgozol?

Ha dolgozol, akkor - úgy tudom már-nem jár a gyerektartás, ha pedig tanulsz, és kollégista vagy, akkor rászorulsz még anyukádra. Ha csak "szórakozni" kellene a pénz, attól még anyukádnak a rezsi(teke)t fizetnie kell, meg a törlesztéseket (már ha vannak), hogy legyen hová haza menned.

Mondjuk kevés a háttérinfo, így lehet anyukádnak is jogos joga, illetve neked is jogod erre a pénzre. Ennyiből nem lehet dönteni.

Üdv!

2010. ápr. 16. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!