Levéltár? Mit kell csinálnom?
Sziasztok!
Családfát kutatok és holnap vagy még ezen a héten szeretnék bemenni a levéltárba, hogy előrébb jussak.
Mit kell mondanom? Ha be szeretnék íratkozni, mit kell csinálnom? És, ha adatokat szeretnék kérni, akkor mit mondjak? Mennyibe fog nekem ez kerülni?
Bocsánat a tudatlanságomért, de még sosem csináltam ilyet, és nagyon izgulok.
Köszönöm szépen!:)
Szívesen! Esetleg még egy kis segítség:
Saját egyenesági család kutatására NINCS határ.
Ahhoz bizonyítani kell, hogy leszármazott vagy, mondjuk születési anyakönyvi kivonattal, gondolom, hogy biztosan elfogadják.
A 30-60-90 vagy 100 év, amire módosították, az BÁRKIre vonatkozik, akárki megnézheti a 30 évvel ezelőttitől visszafelé lévő halottiakat, 60 évvel ezelőttitől visszafelé lévő házasságiakat, és 90 vagy 100 évvel ezelőtti előtt lévő születésieket.
Sok ezekből a familysearch-ön fönt is.
Szerintem manapsáh nem adnak egyből ki könyveket, előre kell kérni, és akkor előkészítik néhány nap alatt. De lehet, hogy ez is változik időről időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!