Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Azok a vezetéknevek, hogy:...

Azok a vezetéknevek, hogy: Horváth, Czigány, Németh, Orosz származást jelölnek?

Figyelt kérdés
Az én egyik nevem "Németh". Kutattam már a családfám, lengyel vér valamennyike van is bennem, mert ha elég messze megyünk találok lengyel felmenőt. De vajon német is lehet? A név csak nem véletlen. Lehet, hogy 20 generációt is vissza kéne menni, de végül találnék egy német embert?

2016. jún. 24. 23:59
1 2
 11/12 BiTOPro97 ***** válasza:
Nekem egyik ilyen távra nem előre látó protestáns erdélyi lelkész apai ősöm, a Dávid vezetéknevet vette fel, a szász német neve helyet, mint oly sokan Erdélyben akiket a német Habsburgok üldöztek. Ja meg a katolikus egyház, miközben meg voltak arról győződve, ők élik a bibliai normák szerinti életet. És a kicsi legyőzi nagyot, de felvidéken meg senki nem vette fel a Dávid nevet csak zsidó. No ennyi bajom legyen, ne több.
2016. szept. 26. 00:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyai nagyapám családja a Németh vezetéknevet viselte már a XVII. század óta, de nem voltak cigányok, hanem reformátusnak keresztelkedett török mesteremberek. A földesúr akkor még református vallású volt, az eredeti Omar, Ahmed stb. nevek helyett kapták a Németh, Fazekas, Fonó, Takács stb. sokszor a mesterségükre is utaló neveket. Mária Terézia idejében a földesúri család katolizált, de a falu megmaradt reformátusnak a mai napig.
2016. szept. 26. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!