Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Koller név milyen eredetű?

Koller név milyen eredetű?

Figyelt kérdés
Esetleg jelent valamit?
2010. márc. 31. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Német vagy zsidó eredetű lehet.

Koller jelentheti h Koll községből származó, vagyis kolli.

A der Koller dührohamot jelent, a das Koller bőrmellényt.

2010. márc. 31. 08:27
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

szia...igen....dühroham és bőrmellény...és német eredetű

én is Koller vagyok :D

2010. márc. 31. 08:30
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. márc. 31. 08:42
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
én is úgy tudom, hogy német eredetü.
2010. márc. 31. 08:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyik dédapám is Koller volt :)
2010. márc. 31. 08:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Német eredetű név, ahogy már előttem is írták! Az allemann (egykori germán törzs) "Kohler" szóból ered, ami szénégetőt jelent, szóval egy ilyen szakmát gyakorló ember viselt először. Létezik ilyen germán nemesi csalás is, lehet simán csak polgár, esetleg 1787 után izraelita vallásúként is megkaphatta az illető.
2010. márc. 31. 12:32
 7/8 anonim válasza:
Én beszélgettem egy emberkével nem is olyan rég és szóba kerültek a nevek jelentései és kiderült, hogy lehetséges, hogy valami távoli rokonom. Viszont ő a Kollerre azt mondta, hogy a szó szerinti fordítás ügye a dühroham, én ennyit tudtam eddig. De mondta, hogy valamilyen feljebb valóságot, büszkeségek, nemességet, sebezhetetlenséget jelent. Lehet rosszul tudta, de valahogy látszott rajta, hogy tényleg tud egyet s mást.
2012. jún. 15. 11:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Éppen most olvastam a tv-műsorban egy filmről, aminek a címe "Koller Éva bátorsága" (2018) és egy holokauszt túlélőről szól. Tehát valószínűleg zsidó származásúaknak is lehet ez a neve, azaz nem biztos, hogy német származású, ha valakinek ez a neve. Németeket nem nagyon vittek olyan táborokba.
2024. ápr. 14. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!