Milyen eredetű lehet a Kovesánszki családnév?
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
Ezek szerint lengyel származású ősökkel is rendelkezek. Annyit tudok még a névhez, hogy miskolci volt az ősöm aki ezt a nevet viselte. (Kb: 1880-1890 körül születhetett)
Én is miskolci vagyok,szerintem meg szlovák volt az ősöd.
Véletlenül nem Forró nevű településen éltek korábban?
A 17. században nagy pestisjárvány dúlt a településen, amely a tisztán magyar lakosság csaknem felét kipusztította, ezért Kassa városa felvidéki uradalmából, Alsótőkés, Kavocsán és Kassahámor községekből telepített ide tót jobbágyokat, kiknek utódait még a 20. század elején is Tőkészkinek, Hámorszkinak és Kavecsánszkinak nevezték.
Ez a Kovesánszki pedig elírás lehet,nekem is van egy csomó ősöm akinek a vezetéknevét vagy 4 féle változatban írták le az anyakönyvekben.
A híres Semmelweis Ignácnak tíz testvére volt,de mind a 10 testvérnek családnevét másféle alak szerint írták be az anyakönyvekbe.
Akkoriban elég lazán kezelték ezeket a dolgokat.
Még annyit hozzátennék,hogy a lengyel lenne,akkor "sky"-ra végződne.
A szlovákoknál és a cseheknél elterjedt a "szki és szky" alak.
Egy dokumentumban amit úgy hívnak "Lengyelek Miskolcon a XVIII. század végén" találtam egy lengyel családnevet ami hasonló erre a névre amit feltettem itt kérdésnek
(Kwasniewsky)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!