Honnan tudom, hogy zsidó vagyok? Vannak olyan felmenőim?
Figyelt kérdés
2015. nov. 22. 06:58
1/8 anonim válasza:
Mondjuk onnan, hogy zsidó vallás szt éled a napjaidat?
2/8 A kérdező kommentje:
nem élünk úgy
2015. nov. 22. 07:28
3/8 anonim válasza:
Kérdezd meg anyukádat, anyai nagymamádat, hogy ők zsidók-e, ha igen, akkor te is az vagy.
4/8 anonim válasza:
Hány éves vagy? Helyi levéltárban kutakodnék, vagy a legközelebbi zsinagógában a felmenők pontos adatait tartalmazó dokumentumokkal (másolataival), az utóbbi helyen biztos, hogy segítenek. Nekem a család megkérdezése nem jött be, letagadták, kerülőúton tudtam meg, amit addig is éreztem.
5/8 anonim válasza:
Levéltár, meg anyakönyvi kivonatok böngészése segít. Az 1945 előtti akvi. kiv-okban benne van a vallási/felekezet szerinti hovatartozás is.
6/8 anonim válasza:
Kérdezősködj rokonoknál,szüleidnél.
Üdv!
8/8 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy mit értesz az alatt, hogy zsidónak lenni. A zsidók szerint a zsidóság anyai ágon öröklődik tehát, ha az anyai-anyai-... ágadon valaki zsidó volt, akkor zsidó logikával Te is az vagy.
Léteznek az áttért zsidók, aki zsidó származásuak, de a vallásukat megváltoztatták. Anyai ágon elméletileg én is zsidó vagyok, mert szépanyám anyja zsidó volt, de ezt a család 1933-tól teljesen elhallgatta, se nagymamám, se édesanyám nem tudtak róla. Egy véletlen folytán derült ki. De ettől függetlenül nem tekintem magamat zsidónak. Sőt dédanyám szó szerint irtózott tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!